Rauman kaupunki puuttui some-puheisiin: "Ketään ei saa syyllistää ruokakassin hakemisesta"

Koululounaita korvaavat ruokakassit ovat tarkoitettuja oppilaille varoihin katsomatta.

Koululounaiden korvaajaksi tarkoitetuista ruokakasseista on syntynyt Raumalla epäselvyyttä ainakin some-kommentointien perusteella. Rauman kaupunki on julkaissut tiedotteen, jossa se korostaa, että ruokakassin voivat tilata kaikki perheet, joiden esi- ja perusopetusikäiset lapset ovat kaupungin kouluista etäopetuksessa.

Kouluruokailuun varatut rahat käytetään perheiden ruokakasseihin eikä ruokakasseilla tavoitella säästöjä. 

– Vaikka ruokakassit ovat saaneet paljon positiivista palautetta, sosiaalisen mediassa on noussut esiin myös muita kommentteja. Osa kommentoijista toivoo, että kasseja tilaisivat vain vähävaraiset perheet. Keskusteluissa pohditaan myös, voiko kassin hakematta jättämisellä vaikuttaa vähävaraisten perheiden ruokakassien kokoon. On toivottavaa, että jokainen voi ilman painetta arvioida oman halukkuutensa sekä oikeutensa ruokakassiin. Tarpeita voi olla muistakin kuin taloudellisista syistä, opiskeluhuollon esimies Sari Ågren sanoo.

– Se, että joku jättää ruokakassin tilaamatta, ei tarkoita sitä, että toiset saisivat enemmän. Kaupunki ei voi lainsäädännöllisestä näkökulmasta rajata kassien saajia. Ruokakassi on kaikkien etäopetuksessa olevien lasten ja nuorten oikeus, kuten normaalioloissa kouluruokailukin on. Ketään ei saa syyllistää kassin hakemisesta, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander sanoo.

Yksityiset opetuksen järjestäjät eli Normaalikoulu, Freinetkoulu ja Rauman englanninkielinen lastentarha järjestävät poikkeusolojen kouluruokailut itsenäisesti eivätkä kuulu kaupungin järjestämän jakelun piiriin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut