Rauman kaupunki suosittelee kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä ja koulukuljetuksissa

Rauman linja-autoaseman roskiksista tursui muun muassa käytettyjä kasvomaskeja. Maskeja pyöri myös maassa. Näin ei tule maskien kanssa toimia. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman kaupunki suosittelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen torstaina julkaiseman suosituksen mukaista kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä ja koulukuljetuksissa 15 vuotta täyttäneille tilanteisiin, joissa yli 15 minuutin kestävää lähikontaktia ei voida välttää.

Satakunta ja Rauma kuuluvat THL:n kasvomaskin käytön suositusalueeseen 14 viime vuorokauden todettujen koronatartuntojen perusteella. 

Raumalla on perjantaihin mennessä todettu 23 koronatapausta.

Vähävaraisille jaetaan maskeja veloituksetta

Jokaisen kaupunkilaisen tulee hankkia tarvitsemansa maskit ostamalla tai valmistamalla ne itse.

Rauman kaupunki jakaa kaksi pestävää kangasmaskia vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville henkilöille, joiden on välttämätöntä kulkea joukkoliikenteessä ensi viikolla (viikko 34).

Jakoajat ja -paikat

  • Pääterveysasema, Steniuksenkatu 2, lauantaina 15.8. ja sunnuntaina 16.8. klo 10-12. Jako tapahtuu jakeluautosta parkkipaikalla vanhan puusairaalan edessä lähellä suun terveydenhuollon ulko-ovea.
  • Lapin terveysaseman piha, Kirkkotie 4, lauantaina 15.8. klo 13-15.

Vähävaraisille tarkoitettujen maskien jaon jatkumisesta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Kasvomaskien oikea käyttö on tärkeää

Kasvomaskien käytöstä ei ole hyötyä, jos kasvoja kosketetaan maskin käytön aikana. Kokemusten mukaan kasvomaski ei sovellu lapsille, koska ohjeiden mukaista käyttöä ei voida varmistaa.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii, puhuu tai laulaa.

Maskia käytettäessä tulee muistaa, että ensisijaiset torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa.

Rauman kaupunki pyytää väestöä välttämään väenpaljouksia.