Rauman kaupunki tiedotti ensi viikon koronarokotuksista: Rokotustilaisuuksia neljänä päivänä 80-vuotiaille ja vanhemmille sekä alle 70-vuotiaille riskiryhmään kuuluville

Rauman koronavirusrokotukset jatkuvat ensi viikolla. Kaupunki tiedottaa, että rokotustilaisuuksia järjestetään sekä 80-vuotiaille ja vanhemmille että alle 70-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. 95-vuotiaisiin ja vanhempiin Rauman kaupungin terveyspalvelut ottaa yhteyttä puhelimitse.

80-vuotiaiden ja vanhempien rokotustilaisuudet Kauppiksella

80-vuotiaille ja vanhemmille suunnatut rokotustilaisuudet ovat Satakunnan ammattikorkeakoulun liikuntahallissa eli Kauppiksella osoitteessa Satamakatu 26 tiistaina 23.2., keskiviikkona 24.2., torstaina 25.2. ja perjantaina 26.2. Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse tai sähköisesti.

Puhelinajanvarauksen voi tehdä numerosta  044 403 2687 lauantaina 20.2. klo 8.00 lähtien niin kauan kuin aikoja on varattavissa.

Ajanvarauksen voi tehdä myös sähköisesti Kansalaisen terveyspalvelussa, osoitteessa rauma.terveytesi.fi. Linkki kyseiseen palveluun löytyy myös Rauman kaupungin nettisivuilla Koronarokotukset-sivulta. Ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen. Netin kautta ajan voivat varata vain ne, jotka ovat jo täyttäneet 80 vuotta. Ne, jotka eivät ole vielä täyttäneet tänä vuonna 80, varaavat ajan puhelimitse.

Jokaiseen tilaisuuteen on kaupungin tiedotteen mukaan varattavissa 138 aikaa, joten ajat eivät riitä kaikille. Uusia aikoja tulee viikolle 9 ja niistä tiedotetaan erikseen.

Alle 70-vuotiaat riskiryhmäläiset rokotetaan pääterveysasemalla

Alle 70-vuotiaille, joilla on vakavalle koronavirukselle erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia, järjestetään rokotustilaisuuksia Rauman pääterveysasemalla osoitteessa Steniuksenkatu 2. Rokotustilaisuudet ovat tiistaina 23.2., keskiviikkona 24.2., torstaina 25.2. ja perjantaina 26.2.

Ajanvarauksen tehdään puhelimitse numerosta 044 403 2687 lauantaina 20.2. klo 8.00 lähtien niin kauan kuin aikoja on varattavissa. Aikoja on 165, joten ajat eivät riitä kaikille. Uusia aikoja on jälleen viikolla 9 ja niistä tiedotetaan erikseen.

Riskiryhmään kuuluvat seuraavat sairaudet:

  • elinsiirto tai kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • vaikea krooninen munuaissairaus (Satakunnan sairaanhoitopiiri rokottaa dialyysipotilaat)
  • vaikea krooninen keuhkosairaus
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä (16 -vuotiaat tai vanhemmat, THL:n ohjeistus päivittynyt)

Kotihoidon ja omaishoidon asiakkaat sekä omaishoitajat

Kotihoidon asiakkaiden, omaishoidon asiakkaiden ja heidän omaishoitajien rokotukset jatkuvat. Mikäli kotihoidon tai omaishoidon asiakkaiden taloudessa asuu muita ikäihmisiä, heidät voidaan rokottaa samalla kerralla. Kotihoidon ja omaishoidon asiakkaisiin otetaan yhteyttä suoraan rokotuksen järjestämiseksi.

Rokotusvuorossa ovat seuraavaksi

Ikääntyneiden 70–79–vuotiaiden rokotusvuoroista ilmoitetaan myöhemmin, kun 80 -vuotiaat ja vanhemmat on saatu rokotettua. 70-79-vuotiaat eivät voi vielä varata aikoja.