Rauman kaupunkikehitysjohtajan valinta lähestyy: jäljellä kolme, jotka lähetetään soveltuvuustesteihin – katso nimet ja taustat

Seitsemästä haastatellusta kisassa on jäljellä enää kolme.

| Päivitetty

Rauman kaupunkikehitysjohtajan valintaprosessi on nytkähtänyt jälleen askelen eteenpäin. Valintaa valmisteleva toimikunta on haastatellut torstain ja perjantain aikana seitsemän hakijaa, joista kolme päätettiin lähettää soveltuvuustesteihin.

Soveltuvuustesteihin lähetetään FM, MBA Kirsi Mattila Seinäjoelta, KTM Satu Saarinen Raumalta sekä HTM Pipa Turvanen Turusta.

Toimikunta kokoontuu seuraavan kerran testaustulosten varmistuttua.

Kirsi Mattila on Seinäjoen kaupungin vuorovaikutussuunnittelija, ja Raumallakin hänet muistetaan: hän on työskennellyt niin Lönnströmin taidemuseolla kuin kaupungin projektihommissakin.

Satu Saarinen taas on Silmäaseman aluejohtaja, jolla on aiempaa työkokemusta muun muassa Nordeasta.

Pipa Turvanen työskentelee työ- ja elinkeinoministeriön projektipäällikkönä. Sitä ennen hän on ollut Turku Science Parkissa.

Rauma on yrittänyt pärjätä ilman kaupunkikehitysjohtajaa sen jälkeen, kun Rikumatti Levomäen tilalle valittu Aki Ruotsala jätti tulematta virkaan. Ruotsalan aiemmista lausunnoista noussut kohu vaikutti asiaan.

Aki Ruotsala meni töihin Kuortaneelle, josta on sittemmin siirtynyt Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistoon.

Kaupunkikehitysjohtajan toimenkuvaa kuvaillaan kaupungin tiedotteessa seuraavasti:

– Kaupunkikehitysjohtaja luo uudenlaisia toimintamalleja ja yhteistyömuotoja Rauman elinvoiman ylläpitämiseksi ja kaupungin kehittämiseksi. Hänen vastuullaan ovat muun muassa yritystoiminnan, matkailun ja maaseudun toimintaedellytysten edistäminen sekä kaupungin strategiaprosessin ja kehittämishankkeiden johtaminen. Kaupunkikehitysjohtaja on kaupungin johtoryhmän jäsen ja vastaa kaupunkikehitys-palvelualueesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut