Rauman kaupunkipyörät saapuivat – niitä löytää 13 pysäköintialueelta

Rauman kaupunkipyörät ovat kolmevaihteisia ja niitä löytyy 13:lta pysäköintialueelta.

Raumalla kokeillaan ensimmäistä kertaa yhteiskäyttöisiä vuokrattavia kaupunkipyöriä, jotka tuodaan merkityille pysäköintialueille tänään eli maanantain aikana. Ne ovat käytössä lokakuun puoleenväliin.

Easybike-kaupunkipyöriä on yhteensä 50, ja niitä varten on 13 pyörien pysäköintialuetta. Pyöriä on esimerkiksi teatterin, merimuseon, torin, maauimalan, linja-autoaseman, kaupungintalon ja Pyhän ristin kirkon luona.

Kaupunkipyörän saa käyttöönsä älypuhelinsovelluksella.

– Kun henkilö on rekisteröitynyt palveluun ja ladannut Easybike-lompakkoonsa rahaa, saa pyörän lukituksen avattua skannaamalla pyörässä olevan QR-koodin. Lukon auettua sovellus alkaa laskea matkan kestoa. Kun pyörä lukitaan halutulla pysäkillä, sovellus lopettaa laskemisen, kaupungin yritysneuvoja Ada Silén kertoo tiedotteessa.

Pyörille tarkoitetut pysäköintialueet ovat geoaidattuja, ja niissä on pyörätelineet.

Kaupunkipyörän käyttö maksaa yhden euron jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Opiskelijat pyöräilevät ensimmäiset 30 minuuttia 50 sentillä.

Kaupunkipyöräkokeilu toteutetaan Rauman kaupungin ja tamperelaisen Easysourcing Nordic Oy:n yhteistyönä.

Kaupunkipyörien tarvittavasta siirrosta eli pysäkkien pyörämäärien tasapainotuksesta huolehtii Rauman KTK Oy. Pyörien mahdollisen korjaamisen hoitaa Suomisen Pyörä Oy.

Lisää aiheesta

Rauman kaupunki ottaa kokeiluun kaupunkipyörät