Rauman kirkkoherra Henry Liivola on irtisanoutunut

Seurakunnalla on edessään uuden kirkkoherran haku.

Rauman seurakunnan kirkkoherra Henry Liivola on irtisanoutunut virastaan 1.6.2021 lukien. Turun tuomiokapituli on tänään istunnossaan ottanut vastaan Liivolan irtisanoutumisilmoituksen. 

Liivola oli etukäteen informoinut asiasta myös Rauman seurakunnan kirkkoneuvostoa sen ollessa koolla viime viikolla. Irtisanoutumisen syynä on eläkkeelle jääminen.

Henry Liivola aloitti Rauman kirkkoherrana vuoden 2017 maaliskuussa. Virassaoloa ehtii kertyä siten neljä vuotta ja muutama kuukausi päälle, kun viranhoito päättyy ensi kesän korvalla.

Opinnot odottavat

Liivola siirtyy eläkkeelle 67-vuotiaana. Siirto tapahtuu vuotta aiemmin, sillä Liivola oli suunnitellut jäävänsä eläkkeelle vasta 68-vuotiaana.

Kävi kuitenkin niin, että Liivolan suorittamille jatko-opinnoille tuli takaraja ja aiemmin suoritetut tentit uhkaavat vanheta. Siispä edessä on paluu opintojen pariin.

– Tästä tulee minulle välietappi, etten putoa suoraan tyhjän päälle vaan pääsen loivemmin sopeutumaan seuraavaan elämänvaiheeseen.

Seuraaja hakuun

Rauman seurakunnalle eläkeuutinen merkitsee uuden kirkkoherran hakuprosessin alkua. Viran julkistaa aikanaan haettavaksi Turun tuomiokapituli. On todennäköistä, että tämä tapahtuu jo tämän vuoden puolella.

Liivola arvioi, että kirkkoherran vaali tulisi suorittaa Rauman seurakunnassa ensi vuoden tammi-helmikuussa, jotta uusi viranhaltija voisi aloittaa virassa saumattomasti ensi kesäkuusta lähtien. 

Edessä on niin ikään päätös kirkkoherran vaalin vaalitavasta. Suoraa kansanvaalia ei enää järjestetty vuonna 2016, kun Liivola tuli valituksi vaan valinnassa noudatettiin välillistä vaalia. Valitsijana toimi Rauman kirkkovaltuusto.

Urakka edessä

Liivola on kaikessa hiljaisuudessa laatinut tohtorin väitöskirjaa teologian alalta, tarkemmin kirkkohistoriasta. Aiheena hänellä on kirkon lähetysyhteistyön neuvottelukunnan historia vuosina 1954–1975.

– Siinä mennään kirkon lähetystyön historiaan, kirkon hallinnolliseen historiaan ja kirkon ekumeeniseen historiaan. On kova paikka aloittaa uudellen ja lähteä kirjoittamaan. Arkistojakin on vielä tarkastamatta, Liivola kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut