Rauman koronarokotuspaikka vaihtuu – rokotteita annetaan 23.8. alkaen Steniuksenkadun tiloissa

Kauppikselta siirrytään rokottamaan Steniuksenkadulle. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman terveyspalvelujen järjestämät koronarokotukset siirtyvät maanantaista 23.8. alkaen Steniuksenkadulle.

Kaikki ne, joilla on toinen rokotusaika varattuna Kauppikselle ensi viikosta alkaen, saavat rokotteen terveyspalvelujen Steniuksenkadun toimipisteessä.

Koronarokotteita annetaan terveyspalvelujen pohjakerroksessa osastolla T0, jonne kuljetaan Kaunisjärven puoleisen päädyn alaovesta. Rokotukseen saapuessa tulee seurata Steniuksenkadulta alkavia näytteenottokaistan opasteita. Paikalla on myös henkilö opastamassa rokotukselle tulijoita.

– Rokotuspaikka vaihtuu, koska Satakunnan ammattikorkeakoulu tarvitsee Kauppiksen tilat ja parkkipaikat omaan käyttöönsä. Osastolta T0 järjestyivät tarvittavat tilat ja nettiyhteydetkin olivat jo valmiina, terveyspalvelujen ylihoitaja Marja Lehtimäki kertoo.

Rokotuksiin saapuville on varattu terveyspalvelujen takapihalta parkkitilaa. Paikalle suositellaan saapumaan mahdollisimman lähellä varattua aikaa, jotta parkkipaikat ja odotustilat eivät ruuhkautuisi.

– Toivomme, että ihmiset noudattavat suurta varovaisuutta liikkuessaan piha-alueella ja ajavat hitaasti. Rokotusten alkaessa terveyspalvelujen tiloissa takapihan liikenne lisääntyy huomattavasti ja risteävää liikennettä näytteenottokaistalle saapuvien ja rokotuksille menijöiden välillä ei voida estää, Lehtimäki sanoo.

Ensimmäisen koronarokotteen saa ilman ajanvarausta 26.8.

Viikolla 34 eli 23.–29.8. annetaan koronarokotusten ensimmäisiä annoksia ainoastaan torstaina 26.8. klo 10–18. Rokotteen saa tuolloin ilman ajanvarausta osastolla T0, osoitteessa Steniuksenkatu 2. Rokotustilaisuus on tarkoitettu erityisesti opiskelijoille, mutta myös kaikkia muita yli 15-vuotiaita rokotetaan.

– Ensi viikolla ensimmäisiä rokoteannoksia annetaan vain torstaina, koska muina päivinä rokotetaan kakkosannoksia, Lehtimäki sanoo.

12–15-vuotiaiden lasten ja nuorten rokotukset jatkuvat kouluilla ensi viikolla.

Tarkemmat tiedot riskiryhmistä, käytettävistä rokotteista ja rokotteiden vaihtamisesta löytyvät osoitteesta www.rauma.fi/koronarokotukset.


Lisää aiheesta

Vain tilaajille Nuorten rokotukset ovat alkaneet tänään Raumanmeren ja Hj.Nortamon kouluilla

Satakunnassa kahdeksan uutta koronatartuntaa – Rauman ilmaantuvuus jatkaa laskua