Rauman koronatartunnan jäljittäjillä on riittänyt nyt töitä aamusta myöhäiseen iltaan

Jäljittäjät ovat tehneet viime päivinä tiivistä yhteistyötä RMC:n ja alihankintayrityksen kanssa.

RMC:n telakan alkihankintayrityksen työntekijöillä todetut koronatartunnat ovat pitäneet tartunnanjäljittäjät kiireisinä.

– Olemme tehneet töitä useamman jäljittäjän voimin aamusta myöhäiseen iltaan. Tiistaina meitä oli töissä kaikkiaan 6–7, kun jäljitimme altistuneita ja sairastuneita. Lisäksi kotisairaala otti mahdollisista altistuneista näytteitä telakalle perustetussa näytteenottopisteessä, terveydenhoitaja Lindaveera Maliniemi kertoo.

Jäljittäjät työskentelevät sairaalan T-talon tyhjissä huoneissa ja heillä on käytössään tulkkaussovellus, mikä mahdollistaa sen, että kaikki osapuolet tulevat ymmärretyiksi.

– Saamme yhdistettyä tavoittelemamme henkilön ja tulkin samaan puheluun, jolloin pystymme käymään kaikki asiat läpi. Toki se vie paljon aikaa.

Hyvää yhteistyötä telakan toimijoiden kanssa

Maliniemi kertoo, että jäljittäjät ovat tehneet viime päivinä tiivistä yhteistyötä RMC:n ja alihankintayrityksen kanssa.

– Ilman heitä työmme olisi ollut paljon hankalampaa, Maliniemi kiittelee.

Mikäli tiistaina telakalla suoritetusta tautiseulonnasta löytyy positiivisia tuloksia, jäljittäjien työ alkaa uudelleen.

– Muutenkin jokainen tartunta poikii lisätyötä parin viikon ajaksi, kun soittelemme karanteenissa ja eristyksessä oleville ja tiedustelemme heidän vointiaan. Lisäksi teemme paperit kaikista kontakteistamme, Maliniemi selvittää.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut