Rauman koronatilanne vaikea – koronarokotteita ilman ajanvarausta jälleen ensi viikolla

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman terveyspalvelujen toiminta on kuormittunut viime viikkoina lisääntyneen näytteenoton ja sairaalahoitoa vaativien potilaiden vuoksi. Myös terveyspalvelujen puhelinpalvelut ovat olleet ruuhkautuneita ja yhteyden saanti on voinut viivästyä.

Koronaepidemiatilanne on Raumalla vaikea. Rauman sosiaali- ja terveyspalvelujen pandemiajohtoryhmä haluaa edelleen painottaa koronarokotteen ottamisen ja maskien käytön tärkeyttä, turvavälejä sekä muita koronavarotoimia. Rokotettuna saa suojaa vakavalta koronavirustaudilta.

– Haluamme kannustaa raumalaisia ottamaan koronarokote, jotta vältyttäisiin koronaviruksen vakavilta tautitapauksilta ja terveydenhuollon kantokyky säilyy, terveyspalvelujen johtava ylilääkäri Hannu Nordqvist sanoo.

– Rauman koko väestöstä on tällä hetkellä yhden koronarokotteen saanut 75,5 prosenttia ja kaksi koronarokotetta 65,1 prosenttia väestöstä. Rokotekattavuus tulisi saada korkeammaksi, jotta epidemiatilanne ei Raumalla pahene, terveyspalvelujen vs. ylihoitaja Marja Iisakkala kertoo.

Rokotteita jälleen ilman ajanvarausta ensi viikolla

Ensi viikolla koronarokotteen saa ensimmäisen annoksen saa ilman ajanvarausta Raumalla seuraavasti: maanantaina kello 12–19, tiistaista torstaihin kello 12–15 ja sunnuntaina kello 12–15. Kaikki rokotukset järjestetään osastolla T0, osoitteessa Steniuksenkatu 2.

Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat saada kolmannen rokoteannoksen ajanvarauksella torstaina 21. lokakuuta. Ajanvaraukset tulee tehdä puhelimitse maanantaina 18. lokakuuta klo 16–19 numerosta 044 403 2687. Kolmas koronarokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Rokotukset järjestetään terveysturvallisesti turvavälit ja kasvomaskit huomioiden. Huomioitavaa on, että sisätiloihin otetaan kerrallaan rajallinen määrä ihmisiä odottamaan rokotusvuoroa. Rokotettavalla on oltava mukana henkilöllisuustodistuksena henkilökortti, passi tai Kela-kortti. Rokotuksen jälkeen henkilön tulee jäädä tarkkailuun vähintään 15 minuutiksi.