Rauman koronavirustilanne on edelleen rauhallinen – pandemiapoliklinikan aukioloajat muuttuvat

Rauman koronavirustilanne on edelleen rauhallinen, eikä uusia tartuntoja ole todettu huhtikuun lopun jälkeen. Laboratoriotestein varmennettuja koronatartuntoja on Raumalla tähän mennessä todettu 16.

Koska koronatilanne on näin rauhallinen, supistaa Rauma pandemiapoliklinikan aukioloaikoja.

1. kesäkuuta alkaen poliklinikka palvelee maanantaisin klo 9-16 ja tiistaista lauantaihin klo 12-15. Sunnuntainan pandemiapoliklinikka on suljettu.

Pandemiapoliklinikan numero on 044 403 5234. Omaolo.fi-sivulla voi tehdä oirearvion, jos epäilee saaneensa tartunnan.

Valtioneuvoston päätöksellä yhteiskuntaa avataan vähitellen. Siksi on erittäin tärkeää, että aiemmin annettuja ohjeita noudatetaan ja koronatesteihin hakeudutaan herkästi.

Hengitystieinfektion oireita, kuten yskää, kuumetta tai hengenahdistusta potevan henkilön tulee epäillä koronavirustartunnan mahdollisuutta, erityisesti jos hän on palannut ulkomailta kahden viikon sisällä tai on ollut lähikontaktissa koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa. Tällöin tulee soittaa terveyspalveluihin ja yöaikana Satasairaalaan.

Rauman terveyspalvelujen kiireellinen vastaanotto on auki normaalisti klo 7.30–22, puh. 02 835 2670.

Yöllä klo 22–7.30 kiireellisestä hoidosta vastaa Satasairaalan yhteispäivystys, jonne tulee ottaa yhteyttä etukäteen puh. 116117. Hätätilanteessa tulee aina soittaa yleiseen hätänumeroon puh. 112.