Rauman kymppiluokan kohtalo ratkeaa huomenna

Rauman Lyseon peruskoululle kaavaillun kymppiluokan toteutuminen ratkeaa huomenna. Tällä hetkellä opetuksen alkamiseen vaadittavasta oppilasmäärästä puuttuu kaksi oppilasta. Luokka toteutuu kymmenellä oppilaalla.

Kymppiluokalle ilmoittautui kesäkuussa noin 25 ilman opiskelupaikkaa jäänyttä nuorta. Kun ilmoittautuneiden lista tällä viikolla käytiin läpi, moni oli kuitenkin kesän aikana onnistunut saamaan opiskelupaikan muita kanavia pitkin. Opinahjojen löytyminen on iloinen asia, mutta nyt kymppiluokan kohtalo on auki.

Rauman Lyseon peruskoulun rehtori
Juha Nupponentoivoo, että kymppiluokalle ilmoittautuisi vielä muutama oppilas, jotta ryhmä saataisiin järjestymään ja opetukseen jo ilmoittautuneet nuoret eivät jäisi syksyllä tyhjän päälle.

Kiinnostuneiden on syytä toimia erittäin nopeasti ja ottaa heti yhteyttä Lyseoon.

– Oppilaiden on oltava meillä tiedossa perjantai-iltapäivään mennessä, Nupponen sanoo.

Kymppiluokalle voivat ilmoittautua tänä keväänä ja viime vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, joille opetus tarjoaa mahdollisuuden parantaa arvosanojaan ja saada tukea tulevaisuudensuunnitelmiensa miettimiseen.

Kymppiluokalla vahvistetaan peruskoulun oppimäärää aineenopettajien johdolla. Lisäksi toisesta jaksosta eteenpäin oppilaat ovat joka viikko yhden päivän työelämäharjoittelussa.