Päivitys: Rauman Lapissa vedenjakeluhäiriön vuotokohta paikallistettiin Tarhakuja-Sahamäentien alueelle

Vettä tulee lappilaistalouksien hanoista nyt huonosti tai ei ollenkaan. Arkistokuva.

Rauman Lapissa koko maanantain ajan vedenjakelua häirinnyt vuotopaikka on nyt paikallistettu ja verkostossa saatu vedenjakelun katkos rajattua vain korjaustyön vaatimalle alueelle. Rauman Veden tiedotteen mukaan Tarhakuja-Sahamäentien alueella on vielä noin 10 kiinteistöä katkon piirissä kunnes vesijohto on saatu korjattua.

Tiedotteen mukaan korjaustyö aloitetaan heti ja työtä tehdään kunnes vedenjakelu saadaan loppujenkin kiinteistöjen osalta palautettua normaaliksi.

Lapin alueella on esiintynyt maanantaina vedenjakelussa häiriötä, jonka vuoksi hanoista tulee vettä huonosti, ajoittain ei ollenkaan. Rauman Veden tiedotteen mukaan alueella havaittiin vedenkulutuksen kasvaneen jo viime viikolla, ja silloin vuotoa yritettiin löytää. Tuolloin kuitenkin uumoiltiin aiempien vuosien kulutushistorian perusteella, että kyseessä voisi olla vain helteen tuoma kulutuspiikki.

Viime yönä määrä kuitenkin kasvoi niin, että kyseessä on Rauman Veden mukaan selvä vuoto. Vesijohto on toistaiseksi tuntemattomasta vuotopaikasta repeytynyt lisää niin paljon, ettei vettä riitä koko aikaa kaikkien kuluttajien hanoihin.