Rauman Loisto alkanee nousta kesällä - myikö kaupunki tontin liian halvalla?

Hartelan aluejohtaja Lauri Piitarin mukaan asunnoista on myyty noin puolet, mikä on aiemmin kerrottu rakennushankkeen starttikynnykseksi (LS 15.2.).

Rauman entisen linja-autoaseman paikalle suunniteltu uusi kerrostalo sai rakennusluvan. Asunto Oy Rauman Loisto nousee osoitteeseen Ajurinkatu 2.

Rauman ympäristö- ja lupalautakunta myönsi Hartela Länsi-Suomelle luvan 5-kerroksisen asuinkerrostalon rakentamiseen.

Hartelan aluejohtaja Lauri Piitarin mukaan asunnoista on myyty noin puolet, mikä on aiemmin kerrottu rakennushankkeen starttikynnykseksi (LS 15.2.).

Rakentaminen alkanee kuitenkin vasta kesällä.

– Linja-autoaseman purkutyöt ovat vielä kesken. Sen läjän poisto etenee suunnitellusti. Seuraavaksi kaupunki tekee sille kuuluvat infratyöt. Uusi katu tulee kulkemaan puretun liniksen läpi. Viemäri- ja muita verkostoja on myös siirrettävä, kertoo Piitari.

Hartela aikoo rakentaa ensin yhden talon, jota varten rakennuslupa nyt myönnettiin.

Toisessa vaiheessa tontille nousisi toinen talo sekä lopulliset piha-, leikki- ja oleskelutilat. Toinen vaihe vaatii uuden rakennusluvan.

Annetaan koronpölyn laskeutua

Ja sitten on vielä tämä paha kulkutauti.

– Korona on kaikkien huulilla. Piti lyödä kuokka maahan vähän aikaisemmin, mutta annamme tilanteen rauhoittua. Tarkoitus on kuitenkin aloittaa rakentaminen kesällä. Puolisentoista vuotta siihen menee, joten parhaassa tapauksessa valmista olisi jouluksi 2021, laskee Piitari.

Hartelan työt Raumalla, Turussa ja Tampereella ovat toistaiseksi jatkuneet. Työvoimaakin on riittänyt, vaikka rajoja on suljettu.

– Meillä on melkein pelkästään kotimaista työvoimaa. Pääkaupunkiseudulla tilanne on varmaan vaikeampi.

Menikö tontti liian halvalla?

Hartela Länsi-Suomi osti linja-autoasemarakennuksen tontin Rauman kaupungilta.

Tällä viikolla selvisi, että Hartela maksaa tontista 199 000 euroa (LS 7.4.). Alun perin Rauma myi tontin 408 000 eurolla, mutta kauppahinnasta vähennettiin purkukustannukset.

Ihan näin halvalla keskustatontti ei sentään mennyt. Kaupunki sai jo viime vuonna 297 000 euroa Hartelalta (Passabel).

Tonttihinnat määritellään tyypillisesti rakennusoikeuden mukaan. Liniksen tontilla sitä on 5400 kerrosneliötä.

Rauman teknisen toimialajohtaja Tomi Suvannon mukaan rakennusoikeuden arvo perustui ulkopuoliseen arvioon: 180 euroa neliöltä. Eräät alaa tuntevat pitävät hintaa pienenä. Heidän mielestään 300 euroa olisi lähempänä oikeaa.

– Arvio on vähän vanha, koska hanke on viivästynyt. Numeroita ei kuitenkaan ruvettu muuttamaan kesken prosessin. Samaa lukua käytettiin myös Skanskan ja Ganal Kehityksen osalta viereisessä kauppakeskushankkeessa, sanoo Suvanto.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut