Rauman Luukkonen vahvoilla Hyvinkään kaupunginjohtajaksi – esitetään valittavaksi suoraan

Viran valintaryhmä haastatteli neljää ja päätyi esittämään yhtä nimeä eli Luukkosta.

| Päivitetty

Viime kesänä Rauman kaupunginjohtajana aloittanut Johanna Luukkonen on siirtymässä Hyvinkäälle. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on vahvoilla tulla valituksi Hyvinkään kaupungin kaupunginjohtajaksi. Viran valmisteluryhmä on päättänyt yksimielisesti, että se esittää Johanna Luukkosta valittavaksi virkaan.

Asia etenee ensi viikolla Hyvinkään kaupunginhallitukseen sekä sieltä vielä eteenpäin kaupunginvaltuustoon.

Valmisteluryhmän haastateltavana oli tällä viikolla Luukkosen lisäksi kolme henkilöä. Heistä yksi veti myöhemmin hakemuksensa pois. Tämän jälkeen valintaryhmä päätyi esittämään suoraan Luukkosta.

Valintaryhmän mukaan Luukkonen on parhaiten viran edellytykset täyttävä hakija, kun huomioidaan hakijoiden koulutus, aikaisempi työkokemus ja haastattelussa esiintuomat tiedot ja taidot.

Luukkonen ei ole jättänyt hakemusta Hyvinkään kaupunginjohtajan virkaan. Hän on mukana virallisen hakuprosessin ulkopuolelta suostumuksensa antaneena hakijana.

Virallisessa hakuprosessissa virkaa haki 16 hakijaa maaliskuun lopussa päättyneessä määräajassa. Kolme hakijaa veti myöhemmin hakemuksensa pois.

Johanna Luukkonen aloitti Rauman kaupunginjohtajana 1.7.2020.

Luukkosen syntymäpaikka on Riihimäki. Hän on kuitenkin viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Hyvinkäällä, joten hän on kertonut pitävänsä sitä paikkakuntana, johon identifioituu (LS 27.2.2020).

– Olen hyvinkääläinen. Se on samankokoinen paikkakunta kuin Rauma, mutta mentaliteeteissa on eroa. Raumalla oma identiteetti ja kyläkulttuuri on enemmän läsnä, Luukkonen sanoi Länsi-Suomen haastattelussa.

Kaupunginjohtajan paikka jää Hyvinkäällä avoimeksi, koska nykyinen kaupunginjohtaja siirtyy eläkkeelle. Uuden kaupunginjohtajan valinta on mahdollinen jo tässä kuussa, sillä Hyvinkään kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 26. huhtikuuta. 

Juttua päivitetty kello 15.55 hakijoista kolme vetäytynyt ja Hyvinkään kaupunginvaltuuston kokouspäivämäärä vaihdettu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut