Rauman Lyseon lukio hakee meriaiheiseen kokeiluhankkeeseen

Hankkeen turvin Rauman Lyseon lukio haluaa kehittää yhteistyötään korkeakoulutuksen kanssa. Kuva: LS-arkisto/Pekka Lehmuskallio

Rauman Lyseon lukio hakee kokeiluhankkeeseen, jonka hakuaika päättyy tänään. Tiedotustilaisuus pidettiin kello 12 lukiolla.

Lukioiden kehittämisverkosto on osa Uusi lukio – Uskalla kokeilla -kehittämisohjelmaa, jonka Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Hankkeen turvin Rauman Lyseon lukio haluaa kehittää yhteistyötään korkeakoulutuksen kanssa. Tärkeimmät kumppanit aluksi olisivat Satakunnan ammattikorkeakoulun merenkulun ja tekniikan koulutus sekä Turun opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikön käsityö- ja taidekoulutus.

Teemaksi on nostettu Raumlaine ja meri.

Yhteistyöhön ovat lupautuneet myös Steerprop, Rolls Royce, Rauman meripartiolaiset eli Myrskypojat, Rauman purjehdusseura, Rauman merimuseo, Teknologiateollisuus, Meriteollisuus ja Meriliitto.

Merenkulun osalta on hahmoteltu kurssia, jossa opiskelijat oppivat käytännön purjehdustaitoja, toinen kurssi käsittää merenkulun tekniikkaa ja meriteollisuutta sekä kolmantena on opettajankoulutuslaitoksella toteutettava monimateriaalisen käsityön kurssi.

Kurssiaihiot muodostavat aluksi osuudet syksyllä käyttöön otettavan, lukion uuden opetussuunnitelman niin sanotuista teemakursseista.

Tarkoitus on tehdä yhteistyötä myös Porin kahden lukion sekä korkeakoulutuksen kanssa, lisää rehtori Matti Saarivuori.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.

Lisää aiheesta

Lukion tuntijakokokeilu jakaa mielipiteitä

Rauman Lyseon lukio ei hae tuntijakokokeiluun