Rauman Lyseon lukio jatkaa etäopetuksessa – "lukuvuoden koulutyö on 14. toukokuuta jo niin pitkällä, ettei lähiopetukseen paluu ole pedagogisesti perusteltua"

Rauman Lyseon lukion kiinteistö jää mahdollisesti Rauman perusopetusyksiköiden käyttöön.

Suomen hallitus linjasi maanantaina, että muun muassa lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja korkeakouluissa on mahdollisuus palata 14. toukokuuta alkaen lähiopetukseen hallitusti ja porrastetusti.

Valtioneuvosto kuitenkin suositteli, että yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, lukioissa, ammatillisessa opetuksessa, vapaassa sivistystyössä sekä aikuisten perusopetuksessa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun.

Raumalaisoppilaat saivat Rauman Lyseon lukion tilanteesta tietoa tiistaina Wilma-järjestelmässä. Lukion rehtorin Jussi Paavolan allekirjoittamassa viestissä kerrottiin, että Rauman Lyseossa jatketaan etäopetustyötä lukuvuoden 2019-2020 loppuun saakka.

– Etäopetus on saatu lukiossa toimimaan hyvin ja tosiasiallisesti lukuvuoden koulutyö on 14. toukokuuta jo niin pitkällä, ettei lähiopetukseen paluu ole pedagogisesti perusteltua, rehtori Paavola perustelee.

Hän muistuttaa, että lukion viimeisen jakson koeviikko alkaa Rauman Lyseon lukiossa 20. toukokuuta. Tämä tarkoittaisi sitä, että lähiopetuspäiviä jäisi vain neljä ennen koeviikon käynnistymistä.

– Pedagogisten perusteiden lisäksi Rauman Lyseon lukion jatkaminen etäopetuksessa noudattaa useimpien lukioiden samankaltaisia ratkaisuja sekä Satakunnassa että Varsinais-Suomessa.

Kun Rauman Lyseon lukio jatkaa etäopetuksessa, vapautuu Otanlahdessa sijaitseva Lyseon lukion kiinteistö mahdollisesti Rauman kaupungin perusopetuksen käyttöön, jotta perusopetusta kyetään toteuttamaan Opetus- ja kulttuuriministeriön antamien ohjeiden mukaisesti 14. toukokuuta alkaen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut