Rauman Lyseon lukion ylioppilasjuhla voidaan järjestää suunnitellusti – tulkitaan koulun sisäiseksi tilaisuudeksi

Lounais-Suomen aluehallintoviraston linjaukset uusista kokoontumisrajoituksista Satakunnassa on tuonut paljon tiukennuksia Rauman kaupungin kulttuuritapahtumiin ja -tiloihin. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, mikäli niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Itsenäisyyspäivän seppeltenlaskutilaisuudet järjestetään Vanhan Rauman, Lapin ja Kodisjoen hautausmailla. Tilaisuudet järjestetään niin, ettei paikalla ole samanaikaisesti yli 20 henkilöä. Vanhan Rauman hautausmaan tilaisuudessa ohjelmasuorittajia on yli 20, mutta heidän läsnäolonsa vaiheistetaan tilaisuudessa, jolloin samanaikaisesti paikalla olevien määrä ei ylitä 20 henkilön rajoitusta. Järjestäjät toivovat yleisön seuraavan seppeltenlaskutilaisuutta Rauman kaupungin YouTube-kanavalla tai Radio Ramonasta.

Joulurauhanjulistuksen järjestämisestä päätetään myöhemmin, koska nykyinen määräys on voimassa 23.12. asti.

Ylioppilasjuhla voidaan järjestää suunnitellusti

Rauman Lyseon lukion syksyn ylioppilasjuhla pidetään lauantaina 5. joulukuuta kello 11 Rauma-salissa. Juhlaan saavat osallistua vain uudet ylioppilaat, järjestelyihin osallistuva henkilökunta sekä esiintyjät.

Uusia lakitettavia ylioppilaita on paikalla kaikkiaan 47 kappaletta. Lukion rehtori Jussi Paavola kertoo, että tilaisuus voidaan järjestää kuitenkin ennalta suunnitellulla tavalla. Paavola sai torstaina Lounais-Suomen aluehallintovirastolta vihreää valoa.

– Tilaisuus lasketaan koulun sisäiseksi tapahtumaksi, kun paikalle ei päästetä ulkopuolisia. Siksi voimme järjestää toivomallamme tavalla, Paavola kertoo.

– Luonnollisesti ylioppilasjuhlaan osallistuville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttämistä. Juhlatilassa noudatetaan turvavälejä ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, hän muistuttaa.

Ryhmävierailuja ei oteta kirjastoon ja museoihin

Rauman kaupungin tiedotteen mukaan museokohteet ja kirjastot pidetään auki normaalien aukioloaikojen puitteissa maskisuositukset huomioiden. Museon ja kirjastot eivät kuitenkaan ota vastaan ryhmävierailuja, kuten koululuokkia tai päiväkotiryhmiä, 3.–23. joulukuuta välisenä aikana.

Uuden linjauksen myötä nuorisotilojen yhtäaikainen henkilömäärä on päätetty rajata 20 henkilöön. Kuovin nuorisotalolla voidaan ottaa käyttöön myös muita tiloja, ja tarvittaessa nuoriso-ohjaajat kohtaavat nuoria ulkona.

Nuorten työpajan 12.–13.12. järjestämä Tammelan joulupiha -tapahtuma perutaan.

Liikuntapalveluihin ei muutoksia

Aluehallintoviraston viimeisin linjaus ei vaikuta kaupungin liikuntapalveluiden toimintaan, koska toimintoja on supistettu jo aiemmin. Uimahalli pidetään normaalisti avoinna.

Urheiluseurojen 15-vuotiaille ja sitä nuoremmille järjestämä toiminta voi jatkua isoilla kentillä 20 hengen ryhmissä siten, että ryhmät harjoittelevat eri puolilla kenttää, eivätkä ne ole kontaktissa toisiinsa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Tartuntataudeista vastaava lääkäri neuvoo ylioppilasjuhlien järjestäjiä: vieraat minimiin, maskit käytöön, buffetruoka annostellen...