Rauman Lyseon lukiossa uusi koronatartunta – noin 40 mahdollisesti altistunutta

Tartuntaan liittyen on mahdollisesti altistunut noin 40 henkilöä, joihin terveysviranomaiset ovat yhteydessä maanantain aikana.

Rauman terveyspalvelut sai maanantaina 30.8. tiedon Rauman Lyseon lukion opiskelijan koronavirustartunnasta. Henkilö on osallistunut opetukseen tartuttavuusaikana 24.–25.8. Tartunnan lähde ei ole toistaiseksi tiedossa.

Tartuntaan liittyen on mahdollisesti altistunut noin 40 henkilöä, joihin terveysviranomaiset ovat yhteydessä maanantain aikana. Mahdolliset altistuneet ohjataan koronatestiin, ja he voivat palata kouluun negatiivisen testituloksen saatuaan. Heitä ei aseteta karanteeniin koska karanteeniaika on jo täyttymässä viimeisestä altistumispäivästä alkaen. Opetus jatkuu koulussa normaalisti.

Kyseessä on kolmas tartuntatapaus Lyseon lukiossa reilun viikon sisällä. Ensisijaisesti kaikki kolme tartuntaa vaikuttavat olevan peräisin muualta kuin oppilaitoksesta. Rauman terveyspalvelut tiedotti tartunnoista Lyseon lukiossa 21.8. ja 28.8.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut