Rauman maailmanperintökohteita kuvataan Japanin televisioon

Raumalle on saapunut kuvausryhmä Japanista. Ryhmä kuvaa Japanin televisioon kaksi maailmanperintöaiheista ohjelmaa, toinen käsittelee Vanhaa Raumaa ja toinen Sammallahdenmäkeä. Kuvausryhmään kuuluu kolme henkilöä: ohjaaja, kuvaaja ja äänittäjä. Lisäksi heillä on mukana suomalainen tulkki ja organisoija Juha Laitinen Jutal Service OY:stä.

Ryhmä aloitti työn tiistaina tutustumalla Sammallahdenmäkeen ja Vanhaan Raumaan. Tositoimiinkin päästiin, kun ryhmä kuvasi Raatihuoneen tornista vilkasta toria sekä Kauppakadulla ja Isopoikkikadulla Vanhan Rauman kauniita taloja yksityiskohtineen.

Keskiviikkona ja torstaina kuvauksia jatketaan Sammallahdenmäellä. esimerkiksi Keritys Ry:n kanssa yhdistyksen toimintaa eli pronssikauden elävöittämistä eri tavoin. 

Perjantaista alkaen kuvataan keskittyneemmin Vanhan Rauman alueella. Kuviin pääsevät myös alkava Pitsiviikko ja taitavat raumalaiset nyplääjät. Kuvausryhmä liikkuu Vanhan Rauman alueella kuvaten katuelämää ja talojen julkisivuja, lisäksi erikseen on sovittu kuvaus myös yhdessä Vanhan Rauman taloista.