Rauman maauimalan altaaseen voi molskahtaa pitkästä aikaa ensi maanantaina – vesi on 26-asteista

Rauman uudistetun maauimalan altaansyvyys on Fåfängan puoleisessa päässä 50 senttimetriä syveten siitä 120 senttimetrin kautta 2 metriin hyppytornin puoleisessa päässä. Itse torni ei tosin enää ole käytössä turvallisuussyistä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman maauimala aukeaa remontin jälkeen kaikelle kansalle ensi viikon maanantaina kello 12. Uimala tulee olemaan avoinna viikon jokaisena päivänä kello 12–20. 

Kyse on raumalaisittain merkkitapauksesta, sillä edellisen kerran uimala on ollut yleisökäytössä vuoden 2015 kesällä. Seuraavaksi vuodeksi 2016 ei allasta enää täytetty, ja vuosina 2017–2019 oli mittavan peruskorjauksen vuoro.

Entisen meriveden sijasta nyt uudistetun maauimalan altaassa on lämmitettyä, 26-asteista makeaa vettä. Paikan päällä ovat lakisääteiset uimavalvojat päivittäin. Maauimalaan ilman aikuista saapuvan lapsen tulee olla uimataitoinen. 

Koko päivän pääsylippu Rauman maauimalaan maksaa 6 euroa, ja kymppikortti 50 euroa. Rauman kaupunki on solminut tämän kesän maauimalapalveluiden tuottamisesta sopimuksen Suvitien Merijakamo Oy:n kanssa keskiviikkona 3.6.