Rauman mallia Satakuntaan? - Asko Aro-Heinilä loppusuoralla maakuntajohtajakisassa

Rauman kaupungin suunnittelukohtaja Asko Aro-Heinilä on yksi neljästä ehdokkaasta Satakunnan maakuntajohtajaksi. Kuva: Janne Rantanen

Satakunnalle haetaan maakuntajohtajaa, kun Pertti Rajala on jäämässä eläkkeelle. Mukana kisassa ovat vielä Rauman kaupungin suunnittelujohtaja Asko Aro-Heinilä, Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen, keskustan eduskuntaryhmän pääsihteeri Markus Ojakoski ja valtiovarainministeriön neuvotteleva virkamies Katja Palonen.

Maakuntahallitus tekee esityksensä valinnasta torstaina. Päätös tehdään maakuntavaltuustossa  perjantaina.

Tällä kertaa maakuntajohtaja valitaan vain pariksi vuodeksi. Tulevan uuden maakunnan, joka ottaa myös sosiaali- ja terveyspalvelut vastuulleen, organisaatio kootaan myöhemmin.

Maakuntajohtajaksi Aro-Heinilä pyrkii, koska maakuntahallitus ilmoitti arvostavansa paitsi julkishallinnon myös elinkeinoelämän tuntemusta. Yritysten kanssa toimimisesta Aro-Heinilällä on kokemusta ja näkemystä. Monen mielestä näyttöjäkin, onhan Rauma pärjännyt viime vuosina hyvin tällä saralla.

– Ei Rauma ole ihmeitä tehnyt. On vain tehty töitä ja luotettu siihen, että asioihin voi omalla toiminnalla vaikuttaa. Ei ole jääty surkuttelemaan.