Rauman mallia Satakuntaan? - Asko Aro-Heinilä loppusuoralla maakuntajohtajakisassa

Ei Rauma ole ihmeitä tehnyt. On vain tehty töitä ja luotettu siihen, että asioihin voi omalla toiminnalla vaikuttaa. Ei ole jääty surkuttelemaan, sanoo Asko Aro-Heinilä.

Satakunnalle haetaan maakuntajohtajaa, kun Pertti Rajala on jäämässä eläkkeelle. Mukana kisassa ovat vielä Rauman kaupungin suunnittelujohtaja Asko Aro-Heinilä, Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen, keskustan eduskuntaryhmän pääsihteeri Markus Ojakoski ja valtiovarainministeriön neuvotteleva virkamies Katja Palonen.

Maakuntahallitus tekee esityksensä valinnasta torstaina. Päätös tehdään maakuntavaltuustossa  perjantaina.Tällä kertaa maakuntajohtaja valitaan vain pariksi vuodeksi. Tulevan uuden maakunnan, joka ottaa myös sosiaali- ja terveyspalvelut vastuulleen, organisaatio kootaan myöhemmin.Maakuntajohtajaksi Aro-Heinilä pyrkii, koska maakuntahallitus ilmoitti arvostavansa paitsi julkishallinnon myös elinkeinoelämän tuntemusta. Yritysten kanssa toimimisesta Aro-Heinilällä on kokemusta ja näkemystä. Monen mielestä näyttöjäkin, onhan Rauma pärjännyt viime vuosina hyvin tällä saralla.

– Ei Rauma ole ihmeitä tehnyt. On vain tehty töitä ja luotettu siihen, että asioihin voi omalla toiminnalla vaikuttaa. Ei ole jääty surkuttelemaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut