Rauman matkailukesä ennätyksellinen, liikkeellä erityisesti kotimaan matkailijat

Yöpymiset lisääntyivät Raumalla kesäkuussa 38 prosenttia ja heinäkuussa 8 prosenttia verrattuna edeltävän vuoden vastaaviin lukuihin

Rauman matkailupäällikkö Irene Villanen iloitsee siitä, että Rauma on ollut hienosti mukana valtakunnallisessa kotimaanmatkailubuumissa, Kuva: Juha Sinisalo

Kulunut kesä oli Rauman matkailulle ennätyksellinen. Innostus kotimaanmatkailuun näkyi myös Raumalla, jonne  kotimaiset matkailijat tekivät heinäkuussa kaikkien aikojen matkailuennätyksen.

Yöpymiset lisääntyivät Raumalla kesäkuussa 38 prosenttia ja heinäkuussa 8 prosenttia verrattuna edeltävän vuoden vastaaviin lukuihin.

Tilastokeskuksen selvityksen mukaan kotimaisten yöpymisten määrä nousi heinäkuussa koko Suomessa ennätykselliset 30 prosenttia viime vuodesta – luku on historian korkein.

– Kuluneen kesän tulos on upea sekä Raumalle että kotimaiselle matkailualalle. Kotimaan matkailijoiden kulutustottumukset ovat selvästi monipuolistuneet. Oman mökin lisäksi satsataan palveluihin, kuten majoituksiin ja elämyksiin, matkailupäällikkö Irene Villanen kertoo.

Rauman suosikkikohteita olivat muun muassa Poroholman lomakeskus ja raumalaiset museot sekä Rauman taidemuseon näyttelyt ja pihapiirin tapahtumat.

Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja teetti elokuussa kotimaanmatkailua koskevan kyselyn, jonka mukaan 31 prosenttia suomalaisista matkusti kotimaassa tänä kesänä jopa yli viisi kertaa. 

– Kotimaanmatkailu nähtiin tärkeänä erityisesti yhdessäolon näkökulmasta. Rauma on ollut hienosti mukana valtakunnallisessa kotimaanmatkailubuumissa, Villanen toteaa.

Kyselyyn vastanneet kotimaiset matkailijat panostivat kuluneen kesän aikana erityisesti elämyksiin, ruokaan, majoituksiin ja aktiviteetteihin. Myös maisemat olivat tärkeitä 72 prosentille vastaajista.

Suomalaisten asenteet matkailua kohtaan olivat positiivisia ja jopa yllättyneitä. Kyselyyn saatiin kaikkiaan 1159 vastausta eri puolelta Suomea.

– Vastausten mukaan yllättävintä matkailijoille oli muun muassa matkailijoiden määrä ympäri Suomen, tarjonnan monipuolisuus, matkailun helppous ja uusien kohteiden löytyminen, Villanen sanoo.

Erityisesti korona-aikana luonto on vetänyt suomalaisia matkailijoita puoleensa. Jopa 93 prosenttia kyselyyn vastanneista odottaa kotimaanmatkailulta luontoa. Myös kohteiden salaiset helmet, aktiviteetit ja yllätyksellisyys kiinnostavat.

Rauman kaupunki on Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n jäsen.

Kaupunki osallistui tänäkin vuonna kotimaan matkailukohteita yhteen kokoavaan 100 syytä -kampanjaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut