Rauman matkailusaarten palvelutarjonta lisääntyy

Rauman matkailusaarissa puhaltavat uudet tuulet. Reksaaren Kartun retkeilypalvelukeskuksessa uusina yrittäjinä aloittavat Pasi ja Sari Poukka. Uutena palveluna yrittäjät tuovat kohteeseen merellisiä ohjelma- ja retkipalveluja. Asiakkaiden käyttöön on saatu lisää yksi leirintämökki, jonka myötä alueen sisämajoituskapasiteetti nousee 20:een. Vanhan palvisaunan kupeeseen on noussut uusi nopeasti lämpenevä perhesauna. Veneilijöille on tarjolla viitisenkymmentä vieraspaikkaa. 

Kylmäpihlajan majakkasaarella uutena yrittäjänä aloittaa Teemu Knuutila. Yritys investoi ja kehittää saaren hotelli- ja ravitsemuspalveluja; Sataman kupeessa olevaan rantakahvilaan saadaan terassi, majakkaravintolan aukioloajat pitenevät ja majakkahotelliin tulee yksi lisähuone. Majakkahotellissa on muutosten jälkeen 30 vuodepaikkaa. 

Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari tarjoaa perusmatkailupalveluiden ohella tänä kesänä mielenkiintoisia tapahtumia. Esimerkiksi kahvilaravintolan viereiseen taloon saadaan 50-vuotismuistonäyttely K-8 veneen ja hinaaja Rauma II:en yhteentörmäyksestä 8.12.1964. Kuuskajaskarin kesäteatterissa turkulainen Jo-Jo teatteri esittää Gilles Dyrekin kirjoittamaa komediaa "Vaimoni on toista maata" ajalla 12.7.-3.8.

Kesäkuun 9. päivä alkavan sesongin aikana risteilylähtöjä Rauman saaristoon ja matkailusaarille on ennätykselliset 300. Säännöllisen vesibussiliikenteen lisäksi maamme suurin perinnepurjelaiva, kolmimastokuunari Kathrina tekee yleisöristeilyjä Raumalla Selkämeren kansallispuiston alueella 18.6.-2.8. 

Kattavimmat tiedot merellisen Rauman palveluista, matkailusaarista sekä saaristoliikenteestä löytyvät sivuilta www.visitrauma.fi sekä www.rauma.fi/selkamerenkansallispuisto