Rauman merimuseo etsii uusia merilauluja lauluyhtyekilpailuunsa

Rauman merimuseo etsii merelllisten lauluyhtyeiden kilpailuunsa lauluryhmiä ympäri Satakuntaa ja Varsinais-Suomea. Kilpailuun toivotaan erityisesti uusia merilaulusävellyksiä. Kuva: Rauman merimuseo

Rauman merimuseon meriaiheisten laulujen lauluyhtyekilpailuun etsitään sekä tulkintoja vanhoista merilauluklassikoista että uusia kappaleita. Kilpailussa palkitaan paras lauluyhtye ja paras uusi sävellys.

Uusien sävelllysten haulla halutaan varmistaa merilauluperinteen jatkuminen ja uudistuminen. Merimuseon mukaan tavoitteena on rohkaista säveltäjiä ja sanoittajia tekemään kappaleita, jotka sopivat merelliseen yhteislaulantaan.

- Kenties saamme kilpailun tuloksena uusia merilauluklassikoita kaikkien käyttöön, museonjohtaja Anna Meronen toivoo.

Yhtyekilpailu on osa museon 15-vuotisjuhlaa, jotta vietetään Parpansalin tapahtumateltassa perjantaina 9.8. 

Ilmoittautuminen lauluyhtyekilpailuun alkaa tiistaina 16.4.ja mukaan otetaan kahdeksan yhtyettä. Mukaan pääsyyn vaikuttaa ohjelmisto ja se, esitetäänkö tapahtumassa uusia sävellyksiä.

Lauluyhtyeiden tulee esittää merellistä ohjelmistoa ja esiintyä ilman säestystä a cappellana. Esiintymisaikaa on seitsemän minuuttia.

Mukaan toivotaan lauluryhmiä ympäri Satakuntaa ja Vakka-Suomea. Lauluyhtyekilpailun palkintona on yhteensä 1000 euroa, jonka tuomaristo jakaa haluamallaan tavalla. Tämän lisäksi paras uusi sävellys saa 500 euroa.

Tarkemmat ilmoittautumisohjeet löytyvät Rauman merimuseon verkkosivuilta