Rauman merimuseon toukokuussa tapahtumia ja toivoa

Meri meidän: henkilökuvia ja tarinoita tavillisista ihmisistä Itämeren suojelijoina -näyttely esittelee valokuvaaja, toimittaja Aino Huotarin kuvia. Näyttely on esillä toukokuun loppuun. Kuva: Juha Sinisalo
Rauman Merimuseon aukiolot lisääntyvät vapun jälkeen huomattavasi, kuten muidenkin museoiden.
 
–  Saamme näillä näkymin toivottaa yleisön takaisin museoon ilman viime kuukausien tarkkoja kävijämäärärajoituksia. Turvaväleistä, käsidesin käytöstä ja maskeista pidämme toki kiinni edelleen, jotta normaalimpaa elämää voitaisiin jatkaa, toteaa museonjohtaja Anna Meronen tiedotteessa.
 
Merimuseossa voi tiistaista alkaen vierailla alkaen tiistaista perjantaihin klo 12– 6 sekä lauantaisin klo 11–17. Koko toukokuun ajan museossa voi tutustua perusnäyttelyn ja Purjeet kokoon - menneen maailman muistajat -näyttelyn lisäksi valokuvaaja ja toimittaja Aino Huotarin dokumentaariseen valokuvanäyttelyyn Meri meidän: Henkilökuvia ja tarinoita tavallisista ihmisistä Itämeren suojelijoina museon Tornissa ja Valkama-salissa.
 

Uusi etäopastus tarjolla Museokortin omistajille

 
Merimuseo tarjoaa toukokuun aikana kahdesti uuden verkko-opastuksen, joka on after work -hengessä nimetty Rauman merimuseon kovimmat ja kummimmat esineet -opastukseksi. Keskiviikkona 12.5. klo 15.00 ja perjantaina 21.5. klo 15.30 pidettävät opastukset ovat tarjolla Museokortin omistajille.
 
Opastuksessa museon työntekijät esittelevät yksittäisiä esineitä kokoelmista. Esittelyn kriteereinä voi olla kuumin, kylmin, punaisin tai vaikkapa karvaisin esine. Kokonaisuus paljastuu opastuksella. Puolen tunnin mittainen opastus päättyy noin 15 minuutin mittaiseen yhteiseen keskusteluosioon.
 
Museokortti-klubille mahtuu 25 ensimmäistä museokorttilaista ja siihen ilmoittaudutaan osoitteessa rmm.fi/tapahtumat. Museokortti-klubi toteutetaan Google Meet -alustalla.
 

Kansainvälistä museopäivää juhlistetaan ainakin ulkona

 
Kansainvälistä museopäivää vietetään tiistaina 18.5. ympäri maailmaa. Vuodesta 1977 vietetyn, museoita juhlistavan päivän tämän vuoden teema on tulevaisuus, toipuminen ja uudelleen luominen.
 
Perinteisesti merimuseoon on ollut kansainvälisenä museopäivänä vapaa pääsy, kuten nytkin, jos COVID-19 -tilanne sen sallii.
 
Lisäksi museo tarjoaa toipumisen ja uudelleen luomisen hengessä klo 17 – 18 ulkona toteutettavan joogatunnin, joka päättyy merimuseon kokoelmista löytyvien tarinoiden siivittämään rentoutushetkeen. Tunti pidetään säävarauksella merimuseon takana olevalla nurmialueella ー merimuseonmäellä.
 
Tunti on kaikille avoin ja veloitukseton. Museo suosittelee oman alustan ottamista mukaan. Tunnin ohjaa Joogasali Tähti - Astangan Tiina Nurmi.