Rauman museo kaipaa tietoja Jalmari Karhulasta

Karhulasta järjestetään keskiviikkona luentotilaisuus Rauman taidemuseossa.

Rauman museo haastaa raumalaiset muistelemaan taiteilija Jalmari Karhulaa (1878–1942). Museo uskoo, että monen kotoa saattaa vielä löytyä Jalmariin tai hänen puolisoonsa Eeviin liittyvää aineistoa.

Karhuloilla oli laaja tuttavapiiri Raumalla, ja he viettivät kesät Petäjäksen huvilayhteisössä, jossa seuraelämä oli aktiivista.

Karhula maalasi paljon raumalaisia näkymiä, ja suunnitteli paikkakunnalle myös muutamia rakennuksia.

– Olemme erittäin kiitollisia kaikista pienistäkin muistelmista tai tarinoista, joita vielä ihmisiltä löytyy, museosta kerrotaan.

Taiteilija Jalmari Karhula syntyi Eurassa, mutta muutti Raumalle 1918 ja asui kaupungissa kuolemaansa, vuoteen 1942 saakka.

Karhulasta järjestetään keskiviikkona luentotilaisuus Raumalla. Hänen nuoruusvuosistaan kertoo tutkija Anni Ruohomäki ja ajasta Raumalla museointendentti Hanna-Leena Salminen.

Ruohomäki tekee parhaillaan tutkimusta Karhulasta Euran kunnan ja Rauman museon yhteishankkeessa. Karhulasta julkaistaan myös artikkeli.

Luentotilaisuus alkaa Rauman taidemuseolla 21.11. kello 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Karhulan elämään voi tutustua taidemuseossa parhaillaan esillä olevassa näyttelyssä Jalmari Karhulan Rauma 27.1.2019 asti.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut