Rauman museon kesänäyttelyissä esittäytyvät pitsit ja lemmikit

Vs. museointendentti Minna-Liisa Salonsaari ja tekstiilikonservaattori Elzbieta Djupsjöbacka valmistelivat huhtikuussa Rauman Vanhalle raatihuoneelle 4.5. avautuvaa pitsinäyttelyä. Vanhimmat esillä olevat pitsit ovat 1800-luvun alusta. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman museon Marelassa (Kauppakatu 24) avautuu tiistaina 4.5. valokuvanäyttely Minä ja lemmikkini.

Vanhalla Raatihuoneella (Kauppakatu 13) on puolestaan koettavissa aiempaa laajempi peruspitsinäyttely.

Laivanvarustajan kotimuseo Marelassa avautuva valokuvanäyttely Minä ja lemmikkini esittelee Rauman museon valokuvakokoelman pehmeää puolta, söpöjä ja ihania lemmikkejä ja niiden omistajia menneiltä ajoilta.

Lemmikit ovat ihastuttaneet ja rikastuttaneet ihmisten elämää jo satojen vuosien ajan, ja näyttely raottaa tätä lemmikkienpidon historiaa. Näyttelyssä pääse myös kurkistamaan, millaisia lemmikkejä on museon henkilökunnalla.

Kotimuseointeriöörin lisäksi Marelassa on esillä syksyllä avautunut Naisten työt -näyttely.

Vanhan Raatihuoneen peruspitsinäyttely on saanut rinnalleen pitsiaarteita Rauman museon kokoelmista.

Vanhimmat esillä olevat pitsit ovat 1800-luvun alusta. Käsin nyplätyn pitsin kukoistuskausi kesti Raumalla 1700-luvun lopusta 1800-luvun puoliväliin asti.

Vanhan Raatihuoneen yläkerta on suljettuna näyttelyvaihdon vuoksi 1.6. saakka.

Kesän ajaksi tiloihin on siirtymässä Rauman taidemuseolta taidemuseon 50-vuotisjuhlanäyttely Kosti Koskinen – Kadunmiehen päiväkirja.

Syyskuun 19. päivään asti esillä olevasta näyttelystä muokataan versio Vanhan Raatihuoneen yläkerran historiallisiin näyttelytiloihin ja sisäpihalle. 

Rauman museon kohteet Vanha Raatihuone (Kauppakatu 13) ja Marela (Kauppakatu 24) sekä Vanhalla Raatihuoneella palveleva museokauppa Kistupuad ovat avoinna ti–pe klo 12–17 ja la–su klo 11–16.

Kirstin (Pohjankatu 3) ovet aukeavat 18. toukokuuta. Kesäaukioloaikoihin museo siirtyy kesäkuun alussa.

1.6–31.8. Vanha Raatihuone on avoinna joka päivä klo 10–17, Marela ja Kirsti ti–su klo 10–17.