Rauman myytävien kohteiden salkku on keventynyt, uimahalli purkukohteeksi

Kaupunki myi tai purki 13 tarpeettomaksi jäänyttä kiinteistöä viime vuonna.

Rauma on hankkiutunut eroon yhteensä 13 ylijäämäkiinteistöstään joko myymällä tai purkamalla viime vuoden aikana. Kyse on kaupungin kiinteistöstrategiasta, jossa tarpeettomista tiloista luovutaan ja samalla säästetään ylläpitokuluista.

Myytävien rakennusten listalla on ollut yhteensä 20 kohdetta, joista viime vuonna kaupunki myi 7 kappaletta.

Kaupaksi menivät Heinon talo, Syvärauman päiväkoti, Pikku-Myy, Salosen torppa, Lapparin nuorisotalo, Metsolan henkilöstöhuvila sekä Kodisjoen yritystalo.

Rauma sai kaikkiaan 535 000 euron myyntituotot näistä kohteista. Säästöä kertyy noin 60 000 euroa vuodessa ylläpitokuluina.

Tuoreimpana kohteena myyntilistalta poistuu tämän vuoden puolella Syvärauman rantakoulu 251 000 euron myyntihintaan.

Monta poistui kartalta

Purkurakennusten joukossa on ollut 17 rakennusta. Kiinteistökartalta poistui viime vuonna 6 kohdetta.

Pois purettiin Lensun päiväkoti, Lensun koulu, ryhmäperhepäiväkoti Nuutti, Merirauman koulu, merikoulun asuintalo sekä kaupunginpuutarhan asuinrakennus.

Purkukuluja Rauma maksoi 381 000 euroa, mutta toisaalta välttää jatkossa 75 000 euron vuosittaiset ylläpitokulut.

Purkulistalta on mahdollista tehdä myös paluu ylläpidettävien rakennusten luokkaan, kuten Kisarannan saunan tapaus osoittaa. Kaupunki on uusinut saunan vuokrasopimusta niin, että vuokra kattaa ylläpitokulut.

Uimahallille tulee lähtö

Kiinteistöjen kunnossapitoluokitukseen on tulossa muitakin muutoksia. Asia on teknisen valiokunnan käsittelyssä tiistaina. Kiinteistöjen niin sanottua salkkuluokitusta on tarkoitus jatkossa päivittää vuosittain.

Purkurakennusten listalle on siirtymässä uimahalli, joka on tarkoitus lanata maan tasalle, kun Karin kampus ja sen mukana uusi uimahalli valmistuu.

Tarpeettomaksi jää myös aikanaan nykyinen paloasema, koska rakenteilla on uusi asemarakennus Kodisjoentien varteen. Myös tämä kohde esitetään siirrettäväksi purkurakennusten salkkuun.

Samoin on oppilaitoskiinteistöinä toimivien Satamakatu 17:n ja 19:n laita. Purkutuomio odottaa, sillä ensin mainitusta kaupunki aikoo luopua sitten, kun ranskalaisen koulun toiminta loppuu ja rakennus jää tyhjilleen. Jälkimmäisen purku liittyy Winnovan tilauudistuksiin.

Kasarmikin saa mennä

Kuuskajaskarissa purettavien joukkoon kuuluvat vanhat rivitalot sekä kasarmirakennus.

Tiilikasarmin suhteen on tarkoitus tehdä erillisiä päätöksiä myöhemmin, mutta luokituksen muutos purkusalkkuun tarkoittaa, ettei kaupunki enää varaudu rakennuksen kunnossapitoon.

Myytäviin kohteisiin aiotaan siirtää Otan päiväkoti, koska toiminta päättyy Pikku-Norssin avaamisen myötä.

Myytävien listaa täydennetään Uotilan liikekiinteistöllä. Eläinlääkärin tiloja ollaan siirtämässä ympäristöterveydenhuollon tiloihin, jonka jälkeen liikekiinteistössä ei enää ole kaupungin omaa toimintaa.

Vielä jää myytävää

Päivitetylle myyntilistalle on jäämässä 15 kohdetta, joiden ylläpitokulut vievät kaupungilta noin 60 000 euroa vuodessa.

Purettavia on niin ikään 15 kappaletta. Ylläpitokuluja niistä kertyy vuosittain noin 210 000 euroa.

Purkulistalle kiinteistö päätyy, jos sen ei enää katsota esimerkiksi kuntonsa tai sijaintinsa puolesta soveltuvan myytäväksi tai muuten luovutettavaksi eteenpäin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut