Rauman nuorisotakuutalo osoitti tarpeellisuutensa

Rauman nuorisotakuutalo on toiminut reilun vuoden. Sen aikana talossa on käynyt yli 300 eri nuorta. Päivittäin nuorisotakuutalon toiminta tavoittaa noin 30 nuorta.

Nuoria on kohdattu yksilöllisesti ja ryhmätoimintojen kautta. Tukea on saatu muun muassa työllistymiseen, koulutukseen ja harrastustoimintaan.

– Valmius ja valitettavasti myös tarve on kohdata enemmän nuoria kuin nyt teemme, toteaa toimintaa organisoivan Rauman Seudun Katulähetyksen toiminnanjohtaja Janne Rantala.

Nuorisotakuutalossa on sen ensimmäisenä toimintavuonna järjestetty muun muassa vanhempainiltoja, teatteria ja jopa ristiäiset. Talon palveluita tuotetaan Rauman kaupungin sekä seudun yrittäjien ja yhdistysten kesken.

Jatkossa talon toimintaa on tarkoitus kehittää ja järjestää vieläkin enemmän yhteistyössä yritysten kanssa. Rantala kertoo tutustuneensa ulkomaisiin toimintamalleihin ja toivovansa niiden pohjalta enemmän niin sanottua sosiaalista sponsorointia.

– Aivan kuten urheilusponsoroinnissa, tässäkin tapauksessa yrittäjät mahdollistavat työn tekemisen. Se on yrittäjälle myös yksi tapa kertoa omista arvoistaan.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.