Rauman nuorisovaltuuston vaalit järjestetään tällä viikolla

Kaikissa kouluissa ei ollut niin paljon ehdokkaita, että olisi pitänyt äänestää.

Rauman nuorisovaltuuston vaalit järjestettiin Rauman Lyseon lukiossa tänään. Normaalikoulussa äänestetään huomenna ja Raumanmeren peruskoulussa torstaina.

– Vaaleihin ilmoittautui mukaan noin 30 ehdokasta. Hj. Nortamon peruskoulusta ja Nanun koulusta oppilaat valikoituivat nuorisovaltuustoon ilman vaaleja, koska ehdokkaita oli vähän. Rauman Winnovasta ei tällä kertaa löytynyt halukkaita ehdokkaita, nuoriso-ohjaaja Nina Kuusisto-Huuskonen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Raumanmeren koulusta kuusi ehdokasta saa paikan nuorisovaltuustosta, Rauman Lyseon lukiosta viisi ja Normaalikoulusta kolme.

– Äänestys toteutetaan tällä kertaa oppituntien ohessa. Äänestyksen jälkeen äänestyslipukkeet laitetaan kuoreen ja suljetaan. Kuoret palautuvat takaisin nuorisopalveluille, Kuusisto-Huuskonen sanoo.

Kouluissa on esillä ehdokkaiden kuvat ja vaalisloganit. Koronan vuoksi vaalipaneeleja ja ehdokashaastatteluja ei järjestetty.

Nuorisovaltuustoon valituille ilmoitetaan ääntenlaskun tulokset perjantaina. Tiedot tulevat näkyville myös nuortenrauma.fi-sivustolle.

Varsinaisten jäsenten lisäksi myös varajäsenet perehdytetään nuorisovaltuuston toimintaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut