Rauman omat poliklinikat siirtyivät Satasairaalan alle

Rauman oman erikoissairaanhoidon liikkeenluovutus on tapahtunut, mutta jatkossakin Rauman sairaalanmäelle jää erikoissairaanhoidon polikliinistä toimintaa. Kuva: arkisto/Pekka Lehmuskallio

Rauman kaupungin erikoissairaanhoidon polikliininen toiminta on siirtynyt Satasairalaan toiminnaksi 1. heinäkuuta alkaen. Satakunnan sairaanhoitopiirin palvelukseen siirtyi 26 Rauman erikoissairaanhoidossa työskennellyttä työntekijää ja viranhaltijaa.

Raumalla Satasairaala toteuttaa jatkossakin erikoissairaanhoidon polikliinistä toimintaa. Jo aiemmin Raumalla on toiminut Satasairaalan dialyysiyksikkö, reumatautien poliklinikka, ortopedian poliklinikka sekä psykiatrian poliklinikoita ja kuulonhuoltoa.

Jatkossa näiden lisäksi Rauman toimipisteessä toimii Satasairaalan endoskopiayksikön, sisätautien, ihotautien, urologian, korvatautien ja diabetespoliklinikan toimintaa.

Muut aiemmin Raumalla toimineet pienemmät poliklinikat sekä polikliininen kirurgia siirtyvät kokonaisuudessaan Satasairaalan tiloihin.

Rauman toimipisteessä voidaan jatkossa hoitaa myös Rauman lähikuntien potilaita, jotka ovat saaneet lähetteen Satasairaalaan. Raumalta siirtyvä henkilökunta työskentelee tarpeen mukaan vaihtelevasti sekä Porissa että Raumalla.
Liikkeenluovutuksesta päättivät sekä Rauman kaupunginvaltuusto että Satakunnan sairaanhoitopiirin yhtymävaltuusto.