Rauman omien poliklinikoiden lähtö pois kaupungin vastuulta hyväksytty

Siirto tapahtuu nyt toiseen suuntaan kuin kahdeksan vuotta sitten.

Rauman omien poliklinikoiden lähtö pois kaupungilta Satakunnan sairaanhoitopiirin alle toteutuu 1. heinäkuuta alkaen. Rauman kaupunginhallitus on päättänyt, että se hyväksyy liikkeenluovutusta koskevan sopimuskokonaisuuden.

Liikkeenluovutuksessa siirtyvät erikoissairaanhoidon poliklinikat ja niiden henkilöstö sairaanhoitopiirin palvelukseen. Vanhoina työntekijöinä siirtyy 32 työntekijää. Heistä suurin osa on sairaanhoitajia. Lisäksi on 4 lääkäriä, 6 osastosihteeriä, 1 osastonhoitaja ja 2 terapeuttia.

Irtaimisto myydään

Hyväksytyiksi kaupunginhallituksessa tulivat liikkeenluovutussopimus, henkilöstön siirtosopimus, sopimus tiloista ja vuokrista sekä kauppakirja siirtyvästä irtaimistosta ja lääkinnällisistä laitteista.

Irtaimistoa sairaanhoitopiiri ostaa kaupungilta noin 110 000 euron edestä. Kauppa sisältää sellaisen alle 5 vuotta vanhan irtaimiston, jolla on tasearvo tai olennainen markkina-arvo.

Erikoissairaanhoidon siirto pois kaupungilta pohjautuu Rauman kaupunginvaltuuston maaliskuiseen periaatepäätökseen. Valtuusto päätti tuolloin, että Rauma luopuu omasta erikoissairaanhoidon polikliinisesta toiminnastaan äänin 25–17.

Suunta muuttui

Irtaimiston siirtymisessä on käytetty samoja periaatteita kuin vuonna 2012, jolloin erikoissairaanhoito siirtyi toiseen suuntaan eli Satakunnan sairaanhoitopiiriltä Rauman kaupungille. Kahdeksan vuotta myöhemmin vuorossa on paluusiirto taas takaisin sairaanhoitopiirille.

Satakunnan sairaanhoitopiirin yhtymähallitus hyväksyi eilen osaltaan liikkeenluovutukseen liittyvät sopimukset.

Palveluita jää

Sairaanhoitopiirin on määrä järjestää heinäkuun alusta lähtien Raumalla ihotautien, sisätautien ja endoskopian, kirurgian sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikkapalveluita.

Yhteistyössä perhekeskuksen kanssa sairaanhoitopiiri järjestää merkittävän osan lastentautien erikoissairaanhoitoon liittyvästä toiminnasta.

Sairaanhoitopiirin jo järjestämistä palveluista Raumalle jäävät entiseen tapaan kuvantaminen, laboratorio, dialyysi, reumatautien poliklinikka, ortopedin vastaanotto, kuulontutkimus, aikuispsykiatria, nuorisopsykiatria ja vanhuspsykiatria.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut