Rauman pääkirjasto odottaa pehmoleluja yökylään

Tapahtuma järjestetään jo neljättä kertaa ja se on osoittautunut tykätyksi ja odotetuksi.

Pehmolelut pääsevät jälleen kirjastoon yökylään. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman pääkirjastossa vietetään Pehmojen yötä jo neljättä kertaa. Pehmot valtaavat kirjaston torstaina ja palaavat koteihinsa perjantaina.

Yökyläilyn aikana pehmot tutustuvat uusiin kavereihin ja seikkailevat ympäri kirjastoa.

– Uusi upea kirjastoauto täytyy myös ehdottomasti esitellä. Saatamme myös askarrella jotain lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi, kirjastonhoitaja Nina Kaerla sanoo kaupungin nettisivuilla.

Yökylässä syödään lisäksi iltapalaa ja pestään hampaat. Pehmolelut kokoontuvat myös kuuntelemaan yhdessä iltasatua ennen nukkumaanmenoa. Kirjaston leijona valvoo, että pehmot saavat nukkua rauhassa.

Jokainen lapsi saa tuoda tapahtumaan yhden pehmon, mutta muuten osallistujamäärää ei ole rajattu. Pehmot voi tuoda pääkirjaston lastenosastolle torstaina 9.2. kello 14–18 ja hakea takaisin kotiin perjantaina 10.2. kello 13–16.30.

– Saimme viime vuonna huikeat 70 pehmoa yökylään. Saa nähdä, ylittyykö tuo määrä tänä vuonna. Loppuvuodesta tuli jo paljon kyselyitä, milloin Pehmojen yö taas järjestetään. Tapahtuma on todella odotettu, kirjastonhoitaja Nina Kaerla kertoo.

Pehmoille jaetaan diplomi muistoksi osallistumisesta. Illan ja yön seikkailuista julkaistaan kuvia Rauman kaupunginkirjaston sosiaalisen median kanavissa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut