Rauman päättäjillä kitkaa Karin kampuksen kouluruoista ja siivouksista

Kaikki eivät olleet samaa mieltä ulkoistamisen tarpeellisuudesta.

Vuoden kuluttua ovensa avaavan Karin kampuksen tukipalveluista väännetään parhaillaan Raumalla. Aulakahvilan pitäjäksi ja kouluruokien tekijäksi esitetään yksityistä yritystä.

Karin kampuksen ruokien ja siivousten ulkoistaminen on kaupunginhallituksen enemmistön mielestä tarpeen. Se päätyi esittämään äänin 7–2, että kampuksen ruoka- ja puhtauspalvelut hankitaan ostopalveluna.

Tämä ei kuitenkaan vielä ratkaise asiaa. Seuraavaksi kampuksen tukipalveluiden järjestämistä käsittelee kaupunginvaltuusto ensi viikon maanantaina.

Valtuustolle lähtee esitys, jonka mukaan kampukselle ostettaisiin ulkoa ruoka- ja puhtauspalveluiden lisäksi kahvilatoiminta, vartiointi ja piha-alueiden hoito. Sen sijaan kiinteistönhuoltoa ei ulkoistettaisi vaan se tehtäisiin kaupungin omana työnä.

Kampuksen keittiössä on tarkoitus valmistaa kouluruuat Hj. Nortamon peruskouluun, Raumanmeren peruskouluun ja Rauman lyseon lukioon.

Omalle työllekin kannatusta

Kaikki eivät olleet kaupunginhallituksessa ulkoistamisesityksen takana. Sari Seimelä (sd.) ehdotti ja Sirpa Viitanen (sd.) kannatti, että puhtauspalvelut ja ruokapalveluista kouluruokailu toteutetaan kaupungin omana työnä.

Ehdotus ei kuitenkaan saanut muilta kaupunginhallituksen jäseniltä tukea, joten pohjaesitys lähti eteenpäin valtuustolle selvällä äänten enemmistöllä.

Seimelä jätti päätöksestä eriävän mielipiteen. Seimelän mukaan kouluruokailu tulisi säilyttää oman työnä, koska pelkona on, että tarjouskilpailun voittaa iso toimija, josta ei tiedetä, miten se toimii tulevaisuudessa.

Omana työnä tehtävien siivoamisten puolesta puhui Seimelän mielestä muun muassa uimahallin vaatima korkea hygieniataso sekä epäilys, että ulkoistamisen myötä kukaan ei ota kokonaisvastuuta.

Myös JHL vastustaa

Myös Rauman JHL ry. on jättänyt kannanoton, jossa se ilmoittaa pitävänsä erittäin tärkeänä, että kampuksen ruokatuotanto ja puhtaanapito pysyvät kaupungin omana toimintana.

JHL jätti eriävän mielipiteen, kun tukipalvelujen järjestämisvaihtoehdoista käytiin kaupungin sisällä yt-lain mukaiset neuvottelut.

Ammattiyhdistys muun muassa kyseenalaisti yksityisen ja kunnallisen välisen kustannuseron puhtauspalveluissa sekä vetosi ruokapalveluiden huoltovarmuuteen. Joulukuun lopulla käydyt neuvottelut päättyivät erimielisinä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut