Rauman paikallisbussimatkan hinta putoaa eurolla, kun maksat näin

Kyytiin pääsee ensi vuonna maksutta esimerkiksi rollaattorilla ja vaunuilla.

Rauman paikallisliikenteen uudet lippuhinnat astuvat voimaan ensi vuonna samalla, kun Satakunnan Liikenteen bussit vaihtuvat uuden liikennöitsijän LS-Liikennelinjat Oy:n kalustoon.

Rauman paikallisliikenteen lippuhinnasto uudistuu vuoden 2023 alusta alkaen. Kaupunginhallitus päätti uusista lipputuotteista jätettyään asian sitä ennen kertaalleen pöydälle. Merkittävä uudistus liittyy kertamaksun hintaan. Jos lipun maksaa lähimaksulla linja-autossa, on lipun hinta ensi vuonna enää 2 euroa.

Nykyinen 3 euron hinta pysyy ennallaan niille, jotka ostavat lipun käteisellä autosta kuljettajalta. Vastaavasti kertamaksun hinta on 2,5 euroa, jos lipun ostaa mobiilisovelluksella.

Alennusryhmille, kuten 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille, kertamaksun hinta käteisellä on 2 euroa. Mobiilisovelluksella hinta putoaa 1,7 euroon ja lähimaksulla 1,35 euroon.

Alennusryhmiin kuuluvat senioreiden lisäksi 7–16-vuotiaat lapset ja nuoret, opiskelijat sekä varus- ja siviilipalvelumiehet.

Lapsi ja lemmikki ilmaiseksi

Maksutta matkustavien ryhmään kuuluvat vuoden alusta lähtien muun muassa alle 7-vuotiaat lapset, lemmikit ja lastenvaunujen kanssa kulkevat.

Samoin ilmaisryhmään kuuluvat sotaveteraanit sekä rollaattorin ja pyörätuolin kanssa matkustavat henkilöt saattajineen.

Maksua ei myöskään peritä EU:n vammaiskortilla kulkevalta ja avustajalta, jos kortissa on A-merkintä sekä virkapukuisilta pysäköinnintarkastajilta.

Kaupunginhallitus päätti myös yksimielisesti, että kaupungissa on käytössä ainoastaan yksi matkavyöhyke esitetyn kahden vyöhykkeen sijasta.

Yhtä vyöhykettä esitti Jari Laihonen (sd.) ja kannatti Pasi Mäenranta (ps.) sekä Sari Seimelä (sd.). Äänestyksessä yhden vyöhykkeen kannalla olivat kaikki äänin 0–9.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut