Rauman parakkikouluille jatkoaikaa – Hj. Nortamolle muutto ensi syksynä

Nanun koulun vuoro on vasta paljon myöhemmin.

Nanun koulu jatkaa vielä vuosia nykyisissä väistötiloissaan, jotka sijaitsevat parhaillaan purettavan vanhan koulurakennuksen välittömässä läheisyydessä.

Nanun ja Hj. Nortamon koulujen tilapäiset koulurakennukset, niin sanotut parakkikoulut, saavat jatkoaikaa viideksi vuodeksi. Lisäaikaa tarvitaan, koska tulevat pysyvät koulut eivät vielä ole valmiita.

Hj. Nortamon koulu muuttaa Karin kampukselle niin, että koulutyö alkaa vuoden 2024 syyslukukaudella. Nanun koulun korvaajan Nanunkallion koulun rakentaminen ei ole vielä alkanut.

Nanun koulu toimii väistötiloissaan todennäköisesti vuosien 2027–2028 tienoille, jolloin uuden koulurakennuksen odotetaan valmistuvan.

Kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto on myöntänyt poikkeamisluvan Nanun ja Hj. Nortamon tilapäisille koulurakennuksille sekä käsityö- ja kotitalousluokkien väistötilarakennukselle. Poikkeamisen kautta rakennuksille voidaan hakea rakennuslupa seuraaviksi viideksi vuodeksi.

Nanun koulun ja Hj. Nortamon koulun eli Aronahteen entisen koulukeskuksen purkamiset ovat molemmat parhaillaan käynnissä. Nanunkallion uusi koulu sijoitetaan purkukoulujen paikalle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut