Rauman paritusjutussa on nostettu syyte – esitutkinnan alkamisesta lähes kaksi ja puoli vuotta

Entistä raumalaiskiekkoilijaa vastaan nostettua syytettä käsitellään oikeudessa kesäkuussa. Toisen epäillyn kohdalla taas tehtiin syyttämättäjättämispäätös.

Raumalaismiestä vastaan on nostettu syyte parituksesta. Kyseessä on entiseen raumalaiseen liigakiekkoilijaan kohdistunut rikosepäily, joka nousi julkisuuteen Länsi-Suomen uutisoimana ensimmäisen kerran jo marraskuussa 2019: Raumalaismiestä epäillään parituksesta

Tuolloin poliisi vaati häntä vangittavaksi. Vangitsemisvaatimus ei toteutunut, vaan oikeus määräsi miehen matkustuskieltoon.

Syyte on nostettu maaliskuussa. Esitutkinnan alkamisesta ehti siis kulua lähes kaksi ja puoli vuotta ennen syytteiden nostoa.

Syyteharkintaankin asia meni jo huhtikuussa 2021, mutta viivettä on aiheuttanut muun muassa syyttäjän vaihtuminen kesken syyteharkinnan.

Kerroimme prosessin etenemisestä viime syyskuussa: Rauman epäilty paritusjuttu jatkaa hidasta etenemistään systeemissä – esitutkinnan alkamisesta on pian kaksi vuotta, mitä jutulle kuuluu nyt?

Syyttämättäjättämispäätös on salattu kokonaan

Jutussa oli epäiltyinä kaksi henkilöä.

Syyte on nostettu nimenomaan kyseistä entistä kiekkoilijaa vastaan.

Syyttäjänvirastosta kerrotaan lisäksi, että toisen epäillyn kohdalla on tehty syyttämättäjättämispäätös.

Viranomaisen päätökset ovat lähtökohtaisesti julkisia asiakirjoja, joten LS pyysi kyseistä päätöstä nähtäväkseen.

Virastosta vastattiin kuitenkin, että kyseinen päätös on kokonaan salattu.

Tiedossa on julkisten diaaritietojen nojalla oikeastaan vain se, että epäilty paritusrikos on tapahtunut Raumalla, ja epäilty tekoajankohta on toukokuusta 2014 lokakuuhun 2018.

Oikeutta käydään kesäkuun alussa

Lisätietoja jutusta ei siis toistaiseksi juurikaan ole saatavilla, mutta oikeusprosessissa asia on nytkähtänyt pitkän odotuksen jälkeen yhden askeleen verran eteenpäin.

Satakunnan käräjäoikeudesta kerrotaan, että syytteen oikeuskäsittelylle on varattu istuntopäiväksi 1. kesäkuuta. Oikeutta käydään Raumalla.

Mikäli oikeutta käydään julkisesti, asiasta saadaan lisätietoja seuraavaksi silloin.

On kuitenkin mahdollista, että osapuolet pyytävät asian käsittelemistä salaisena eli suljetuin ovin. Ainakaan toistaiseksi sellaista vaatimusta ei ole käräjäoikeudelle esitetty, mutta niin saattaa vielä käydä.

LS jatkaa tapauksen seuraamista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut