Rauman Pitsiviikon pitsimallikilpailun voitto tamperelaiselle Hilkka Lehtiselle

Voittajatyössä yhdistyvät pitsin herkkyys ja yhdessä tekemisen vahvuus, perusteli Rauman kulttuuri- ja museopalveluiden nimeämä raati.

Rauman Pitsiviikon juhlavuoden pitsimallikilpailun on voittanut tamperelaisen Hilkka Lehtisen nypläystyö ”Me yhdessä”. Lehtinen saa palkinnoksi 400 euroa.

–Voittajatyössä yhdistyy pitsin herkkyys ja yhdessä tekemisen vahvuus. Työn tärkeinä teemoina välittyvät yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja osallistuminen. Työn vahvuus on erilaisten nypläystekniikoiden käyttäminen. Moderni nypläystyö on toteutettu rouheasti ja rohkeasti paksulla langalla, perustelee voittajatyötä Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalveluiden nimeämä kilpailuraati.

Kilpailussa etsittiin pitsimallia, joka parhaiten ilmentää 50-vuotiaan kaupunkifestivaalin tunnelmaa sekä tuo uudella ja kiinnostavalla tavalla esiin tapahtumalle tärkeitä teemoja, joita ovat yhteisöllisyys, paikallisuus ja perinteet.

Nykyään Tampereella asuva Hilkka Lehtinen on pitkän linjan nyplääjä. Hänellä on yhä käytössä äidiltä Raumalla lahjaksi saatu nypläystyyny.

– Tyyny on varmasti jo yli 100-vuotias, mutta yhä käytössä päivittäin, Lehtinen kertoo.

Kilpailuun osallistui viisi työtä. Kunniamaininnan sai riihimäkeläinen Suvi Salokannel.

Kaikki työt ovat esillä juhlavuoden Pitsiviikolla heinäkuussa 2020.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut