Rauman poliisiasema on mukana aselupamaratonissa, jolla yritetään välttää pullonkaulaa ennen syysmetsästyksen alkua

Aselupien käsittelyä olisi ilman maratonia uhannut paha ruuhka, sillä poliisin resursseja ovat sitoneet erityisesti passit ja henkilökortit.
Aselupien käsittelyä olisi ilman maratonia uhannut paha ruuhka, sillä poliisin resursseja ovat sitoneet erityisesti passit ja henkilökortit. Kuva: Arkisto/Esa Urhonen

Lounais-Suomen poliisi yrittää välttää pahimmat aselupahakemusten ruuhkat ennen syysmetsästyskauden alkua.

Temppu tehdään elo-syyskuun vaihteen aselupamaratonilla, jossa tarjotaan normaalitilanteeseen verrattuna nelinkertainen määrä palveluaikoja nimenomaan aselupia varten.

Maratonissa on mukana myös Rauman poliisiasema.

– Maratonin myötä odotamme noin 200 ylimääräistä aselupahakemusta niin sanottuun normaalitahtiin verrattuna, kertoo komisario Jutta Store Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Ajat avataan ensi tiistaina

Ruuhkan riskiä aselupien käsittelyyn on tuonut se, että passien ja henkilökorttien kasvanut kysyntä on syönyt poliisin resursseja.

– Käsittääkseni ensimmäistä kertaa koko Suomessa järjestettävällä aselupamaratonilla haluamme välttää aselupajonojen syntymistä, Store sanoo.

"Ylimääräiset" ajat tulevat varattavaksi poliisin verkkosivuille ensi tiistaina eli elokuun 9. päivänä kello 10. Asiointiajan pituus on 30 minuuttia, ja jokaista asetta varten on varattava oma aika.

Poliisi kehottaa lisäksi tutustumaan asiointia koskeviin ohjeisiin etukäteen.

Aselupamaraton järjestetään viikolla 35 eli 29.8-2.9.