Rauman ravintolat toistaiseksi auki, mutta näkymät ovat surkeat: “Vaikea selviytyä, jos ei ihmeitä keksitä” – epidemia kurittaa koko alaa

Hiljaista on ollut, totesi Buena Vistan kokki Samu Oras pakatessaan noutoruoka-annosta. Ravintolan henkilökunnan silmämääräisten arvioiden mukaan lounasta on noudettu tällä viikolla mukaan tavallista enemmän. Lomautusten uhka on silti varsin todellinen. Kuva: Joosua Lehtinen

Isommat tilaisuudet olisivat lähteneet pyörimään ensi viikosta lähtien, mutta ne on nyt kaikki peruttu. Alkuvuosi on ravintoloille muutenkin rankka, ja nyt päälle lyödään vielä tämä, huokaisee Sky Lounge Tornin yrittäjä Tero Halme. Koronavirusepidemia kurittaa ravintola-alaa kouriintuntuvalla tavalla. Länsi-Suomen haastattelemat paikalliset alan yritykset kertovat myyntilukemien syöksyneen karulla tavalla laskuun.

Lisää aiheesta

Lukko taistelee koronaviruksen vaikutuksia vastaan myöhemmin järjestettävällä mysteeritapahtumalla

THL: Tapaamisten välttäminen hillitsee koronaepidemian raivokkainta huippua ja helpottaa terveydenhuollon taakkaa

Suomen Pankki: koronavirus vie talouden taantumaan, neljän prosentin lasku BKT:ssä yhä todennäköisempi

Kauppakamarien kysely: Joka toinen yritys pitää lomautuksia tai irtisanomisia todennäköisinä – "Koronavirusshokki ravistelee koko kenttää"

Etujärjestön vinkkejä koronatilanteen kurittamille yrittäjille: Apua verojen lykkäyksestä ja maksujoustoista