Rauman saariston retkeily- ja kulkureittien opasteviitoituksia kunnostetaan – keväällä käyttöön myös karttasovellus

Kulkureittejä kunnostetaan myös yleisilmeeltään ja turvallisuuden osalta.

Rauman saariston retkeily- ja kulkureittien opasteviitoituksia parannetaan, kerrotaan Rauman kaupungilta.

Saarissa tehdään perusparannus- ja kunnostustöitä sekä parannetaan yleisilmettä, siisteyttä ja turvallisuutta. Lisäksi kulkureittejä raivataan ja vanhoja rakenteita poistetaan sekä uusitaan. Myös retkeilyreitistöön kuuluvaa palveluvarustusta, kuten tulipaikkoja, kunnostetaan.

Kylmäpihlajaan ja Kuuskajaskariin asennetaan parhaillaan uusia retkeily- ja kulkureittien opasteviittoja. Työ valmistuu lokakuun aikana. Opasteviittojen asennustyötä jatketaan Nurmeksen ja Reksaaren retkeilyreiteillä keväällä 2024.

– Reittejä on selkiytetty ja karsittu. Viittoihin on lisätty palvelurakenteen hahmottamista helpottavia symboleita. Polkuopasteet muutetaan vastaamaan nykyistä reititystä ja kulkusuuntaa. Viitoitusten uusinnassa hyödynnetään asiantuntijaselvitystä, projektikoordinaattori Leila Stenfors kertoo tiedotteessa.

Ensi keväänä Rauman saaristo täydentyy myös saarikohtaisilla opastetauluilla, joiden avulla saarten palveluiden ja kohteiden löytäminen on helpompaa.

– Otamme käyttöön luontomatkailua ja -retkeilyä tukevan karttasovelluksen, joka helpottaa retken suunnittelua, reitin valintaa ja maastossa suunnistamista, Stenfors kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut