Rauman sairaalan oma poliklinikkatoiminta jäämässä säästöleikkurin hampaisiin

Käytännössä tarkastelun alla ovat nyt ainakin uusi polikliininen kirurgia, kirurgian poliklinikka, ihotautipoliklinikka, naistentautien- ja äitiyspoliklinikka, neurologian poliklinikka ja korva-, nenä, ja kurkkutautien poliklinikka.

Rauman vahvasti alijäämäinen talous ja valtuutettujen kielteinen kanta veroäyrin nostoon ovat luoneet synkkiä pilviä Rauman sote-palvelujen ylle. Kaupunginjohtajan esityksen mukaan sosiaali- ja terveyspalvelumenoista tulee rutistaa vielä neljä miljoonaa euroa pois.

Lakisääteisistä palveluista ei voi nykyistä enempää karsia, joten katseet ovat kääntyneet Rauman kaupungin omana toimintana tuotettujen erikoissairaanhoidon vastaanottojen suuntaan.

Käytännössä tarkastelussa ovat olleet ainakin uusi polikliininen kirurgia, kirurgian poliklinikka, ihotautipoliklinikka, naistentautien- ja äitiyspoliklinikka, neurologian poliklinikka ja korva-, nenä, ja kurkkutautien poliklinikka.

Vaikka kiirevastaanotto on avoinna terveyskeskustoimintaa ajatellen laajemmin, eivät sen aukioloajat kuulu näillä näkymin karsittavien palveluiden listalle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut