Rauman satama saavutti merkittävän rajapyykin – "Muutimme aikanaan ajatusmaailman niin, että mietimme mitä teemme, sen sijaan että miettisimme mitä tuli tehtyä"

Rauman Satama Oy saavutti merkittävän rajapyykin, sillä organisaatio on toiminut jo kymmenen vuoden ajan ilman ensimmäistäkään poissaoloon johtanutta tapaturmaa.

– Kyseessä on hieno saavutus, josta suurin kiitos kuuluu kenttäporukalle eli niille, jotka työskentelevät aluspalveluissa ja kunnossapidossa. Satamassa turvallisuusasiat otetaan kaikissa toiminnoissa vakavasti ja kaikki osallistuvat asioiden kehittämiseen, turvallisuuspäällikkö Juhani Laiho kiittelee.

25 henkilön organisaatioon on luotu yhtenäinen turvallisuuskulttuuri, jota kehitetään havainnoimalla ja raportoimalla esimerkiksi poikkeamia ja kehitysideoita.  

– Käsittelemme osasto- ja johtoryhmäpalavereissa kaikki raportoidut asiat ja annamme niistä vastaukset kohtuullisessa ajassa, eli yhtäkään havaintoa ei jätetä kellumaan.

Ulkoiset ja sisäiset auditoinnit varmistavat myös tietyt standardit ja laadun. 

Satama-alueen eri toimijat tekevät tiivistä yhteistyötä turvallisen arjen eteen. Tietoja ja kokemuksia jaetaan avoimesti myös satamien välillä.

– Muutimme aikanaan ajatusmaailman niin, että mietimme mitä teemme, sen sijaan että miettisimme mitä tuli tehtyä.