Rauman sataman öljyvahingon aiheuttajasta on vahva epäilys

Muun muassa kalasataman rantaan ajautunut ruskea öljy tahrasi merenpohjukan rantakiviä arviolta parin sadan metrin matkalla. Kuva: Elina Helkelä

Rauman satamassa pääsi perjantain ja lauantain välisenä yönä mereen useita litroja mäntyöljyä. Öljy valui sataman itäpuoleiseen lahteen.

Öljyvahinkoa siivottiin koko yö ja lähes koko lauantaipäivä. Öljyä poistettiin muun muassa imuautolla. Pelastuslaitoksen yksikkö kävi vielä sunnuntaina paikalla tarkkailemassa tilannetta.

– Tänään ei ole enää kerätty merestä mitään pois, päivystävä palomestari Timo Lehtonen kertoo.

Lehtosen mukaan sataman veden pinnalla näkyi sunnuntaina edelleen ohut sateenkaaren värinen kalvo öljyä. Hän arveli, että aurinkoisella säällä kalvo haihtuu melko pian itsestään.

Vuodon aiheuttajasta ei sunnuntaina ollut varmaa tietoa, vahva epäilys kylläkin. Länsi-Suomi kertoi lauantaina, että satamassa purettiin perjantaina mäntyöljyä laivasta varastoon.

– Kukaan ei ole vapaaehtoisesti ilmoittanut, että vahinko sattui, mutta eiköhän se ole se laiva, josta lehdessä kerrottiin, Lehtonen tiivistää.

Kaiken kaikkiaan pelastuslaitos siivosi satamasta noin 10 kuutiota veden sekaista öljyä. Lehtonen arvelee, että seoksessa on ollut muutama sata litraa öljyä ja loput vettä.

Rajavartiolaitoksen partio havaitsi öljyn puolen yön aikaan ja teki siitä ilmoituksen pelastustoimelle.

_logo_meren_vuosi.svg

Lisää aiheesta

Mäntyöljyä pääsi mereen satama-alueella – vuodon aiheuttajasta ei ole tarkkaa tietoa