Rauman sataman toimitusjohtaja Hannu Asumalahti eläköityy, ja uutta pomoa haetaan – "Pieni yritys hakee isoa johtajaa", sanoo hallituksen puheenjohtaja

"Hannu on ottanut tämän yhtiön sillä tavalla haltuun kuin osakeyhtiö pitääkin ottaa", sanoo sataman hallituksen puheenjohtaja Jari Laiho.

| Päivitetty

Rauman Satama Oy kertoi maanantaiaamuna, että satamayhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja Hannu Asumalahti jää eläkkeelle. Tiedotteessa todetaan eläköitymisen tapahtuvan kuluvan vuoden syksyllä. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Laiho kertoo Länsi-Suomelle, että viestikapulan sujuvan vaihdon varmistamiseksi mitään päivämäärää ei kuitenkaan ole hakattu kiveen.

– Tottakai vaihto tehdään huolellisesti perehdyttäen. Varmaan vähän puolilennosta mutta kuitenkin niin, että viestikapula ei pääse missään vaiheessa putoamaan, Laiho toteaa.

Laihon mukaan Asumalahti on rautainen satama-alan ammattilainen, joka jättää täytettäväksi isot saappaat. Hän on ollut kaupungin alaisen satamayhtiön ainoa toimitusjohtaja tähän asti.

– Hannu on ottanut tämän yhtiön sillä tavalla haltuun kuin osakeyhtiö pitääkin ottaa. Siitä lähtien kun strategia on laadittu, satamassa on tehty isoja investointeja ja menty vahvasti eteenpäin. Siltä osin on todella helppo sanoa, että hän on ollut erinomainen toimitusjohtaja, sanoo Laiho.

Yksi Asumalahden voimavaroista on ollut mittavat verkostot. Hän on vaikuttanut monenlaisissa yhteyksissä aina kasitien parantamisesta lähtien.

Uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessi käynnistetään välittömästi. Siinä tullaan Laihon mukaan hyödyntämään sekä avoimia hakuväyliä että täsmärekrytointia eli niin sanottua "headhunttausta".

– Pyrimme keräämään listaa potentiaalisista tekijöistä somemaailmaa ja siellä olevia verkostoja hyödyntäen. Kun verkkoja on paljon vesillä, saadaan laajasti ehdokkaita ja tietoa liikkeelle. Eihän sitä tiedä, mistä tällaiseen hommaan löytää hyvän tekijän.

Selvää Laihon mukaan on, että uuden toimitusjohtajan on oltava Rauman talousalueelle sitoutunut ja valmis vaikuttamaan täällä pitkäänkin. Lista vaatimuksista on pitkä, kun haetaan ihmistä johtamaan Laihon sanoin mutta "liikevaihdollisesti pientä mutta hyvin merkittävää osakeyhtiötä".

– Pitää olla tietotaitoa, markkinointihenkisyyttä ja hyvin verkostoitunut. Pieni yritys hakee isoa johtajaa, niin kai voisi sanoa, Laiho hymähtää.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut