Rauman satamassa iso pelastusharjoitus ensi torstaina

Rauman satamassa järjestetään ensi torstaina 22.5. illalla suuronnettomuusharjoitus. Alueella kuullaan silloin sataman hälyttimestä soitettuna yleinen vaaramerkki. Alueen asukkaille merkki ei aiheuta mitään toimenpiteitä. Kysymyksessä on harjoitus, josta ympäristöön ei aiheudu haittaa tai vaaraa.

Erikoisosaamista edellyttävä palo syttyy Baltic Tankin ja Kiillon alueen tuntumassa. Yritysten, pelastuslaitoksen ja sataman ohella harjoitukseen osallistuu Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Rauman kaupungin ympäristönsuojelu, rajavartiolaitos, Rauma Terminal Service Oy sekä VR Transpoint Oy.

Harjoituksessa itse sammutustyön ohella harjoitellaan ja testataan yksiköiden johtamista, viranomaisyhteistyön toimintaa sekä eri organisaatioiden keskinäisen ja sisäisen tiedonkulun onnistumista. Huomion kohteena on myös isojen vesimäärien siirtäminen. Rauman paloaseman ohella pelastustoimen yksiköitä on mahdollisesti tulossa myös naapurikunnista.

Sataman suunnalla näkyy torstaina huomattava määrä pelastusajoneuvoja. Vesialueella puolestaan partioi merivartiosto. Junavaunujakin joudutaan ilmeisesti siirtelemään.