Rauman seudulla kesälomien alku otettiin rauhallisesti vastaan

Koulujen päätösviikonloppu ei sunnuntaihin mennessä saatujen tietojen mukaan aiheuttanut Rauman seudulla merkittäviä poliisitehtäviä.


– Rauman seutu ei tehtävälistauksessa erotu, eikä kenttäjohtokaan nostanut esiin isompia juttuja, kertoo sunnuntai-aamupäivällä komisario Marko Luotonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.


Luotosen mukaan poliisi suoritti Rauman seudulla paljon valvontaa, mutta rikosilmoituksilta vältyttiin, eikä muutoinkaan suurempaa "hässäkkää" sunnuntain vastaisena yönä havaittu.


– Yleiskuvana voidaan todeta, että Rauman seudulla kesälomien alku otettiin rauhallisesti vastaan, Luotonen kokoaa tehtävälistaukseen ja kollegojen kanssa käytyihin keskusteluihin perustuvan havaintonsa.


Naantali ja Pori aiheuttivat kiirettä


Lounais-Suomen alueella poliisitehtävien kannalta vilkkaimmiksi alueiksi osoittautuivat Naantalin Nunnalahti ja Porin Kirjurinluoto. Viileästä ilmasta huolimatta poliisitehtäviä oli jopa enemmän viime vuoden päättäjäisviikonloppuun verrattuna. Luotosen mukaan päihteet ovat olleet jälleen merkittävin myötävaikuttaja.


Rikoksia poliisin tietoon vähemmän


Viikonlopun aikana rikoksia on tullut poliisin tietoon kokonaisuudessaan hieman vähemmän viime vuoteen verrattuna. Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin lähes sama määrä, kuin viime vuonna. Rattijuopumuksia oli sen sijaan vähemmän.
Satakunnan alueella Karviassa henkilö menehtyi lennettyään ulos autosta ulosajon seurauksena. Poliisi on aloittanut onnettomuuden tutkinnan.


Viikonlopun aikana suoritetun tehostetun päihdevalvonnan tuloksista tiedotetaan valtakunnallisesti 14.6.2023.