Rauman seudulle on ropissut isoja investointiuutisia

Rauman seudun yritysten lähivuosien tuleville investoinneille voidaan lätkäistä tällä hetkellä yhteensä yli miljardin euron hintalappu.

Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Jaakko Hirvonsalo niputti tulevaisuuden suuria investointeja yhteen torstaina Rauman kaupallisen opetuksen 100-vuotistaivalta juhlistavassa seminaarissa.

Mistä oikein on kyse – onko talouden taantumakierre katkeamassa?

– Suhdanteet eivät ole tällä hetkellä yleisesti muuttumassa, mutta nyt merkittäviä yritysinvestointeja kohdistuu juuri Rauman seudulle, Hirvonsalo sanoo.

Esimerkiksi Forchem laajentaa Rauman tehdastaan noin 20–30 miljoonalla eurolla. Oy Aga Ab puolestaan suunnittelee nesteytetyn maakaasun terminaalia Raumalle 25–30 miljoonalla.

HKScan on ilmoittanut joko laajentavansa Eurassa sijaitsevan broilerin tuotantolaitosta tai rakentavansa kokonaan uuden tuotantolaitoksen Länsi-Suomeen. Hinta-arvio on noin 35–65 miljoonaa.

Kauppakamarin toimitusjohtaja kuvailee investointeja tulevaisuuden takeeksi.

– Laajentavat yritykset tavoittelevat tuottavuutta, mikä ei aina välttämättä tarkoita lisää työpaikkoja. Siksi on hienoa, että seutu kiinnostaa täysin uusiakin toimijoita kuten vaikka Agaa ja sen terminaalihanketta.

Panostuksia pitäisi teollisuuden lisäksi ladata myös palvelusektorille, jolla on iso työllistävä vaikutus.