Rauman seurakunnan toimintaan isoja muutoksia

Esimerkiksi häissä ja hautajaisissa saa olla vain kymmenen ihmistä paikalla.

Suomen poikkeusoloilla on vaikutuksia myös Rauman seurakunnan toimintaan.

Jumalanpalvelus toimitetaan toistaiseksi Pyhän Ristin kirkossa sanajumalanpalveluksena. Jumalanpalvelukseen ei voi osallistua paikan päällä, mutta jumalanpalveluksen voi kuunnella Radio Ramonasta.

Jumalanpalveluksen voi kuunnella myös nettiradion kautta. Muissa seurakunnan kirkoissa jumalanpalveluksia ei järjestetä.

Kirkollisissa toimituksissa vain 10 ihmistä

Kirkollisten toimitusten eli kasteen, vihkimisten ja hautaansiunausten järjestämisestä sovitaan kirkkoherranviraston kanssa ensisijaisesti puhelimitse numerossa 02 837 75300 tai sähköpostilla rauma.seurakunta@evl.fi.

Kirkkoherranvirasto palvelee arkisin kello 9–15.

Siunaustilaisuudessa voi olla paikalla korkeintaan kymmenen osallistujaa. Sama koskee muistotilaisuutta. Muistotilaisuus on mahdollista järjestää myös myöhemmin.

Kasteiden ja vihkimisten toteutuminen turvataan myös. Kastetilaisuudessa ja vihkitilaisuudessa voi olla paikalla korkeintaan kymmenen osallistujaa.

Keskusteluapua tarjolla

Rauman seurakunnan päivystävä pappi vastaa puhelimeen numerossa 044 769 1301 päivittäin kello 9–20. Kirkon keskusteluapu palvelee numerossa 0400 221 180 joka ilta kello 18–24. Kirkon keskusteluapua saa myös verkossa ja chatissä.

Rauman seurakunnan perheneuvonta auttaa ja tukee perheiden ja parisuhteiden haastavissa tilanteissa. Perheneuvonnan keskustelutukea tarjotaan nyt myös etänä.

Ruokaa vielä jaossa

Leipää jaetaan maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 10–11 ja keskiviikkona kello 14–15. Diakonian leivänjako tapahtuu entisessä leivänjakopaikassa, seurakunnan virastotalon viereisessä sisäpihassa osoitteessa Kirkkokatu 2. Meriristin leivänjakopiste on suljettu toistaiseksi.

Ruokaa jaetaan diakoniatoimistolla maanantaisin ja torstaisin kello 9–11 osoitteessa Luostarinkatu 3. EU-ruokakassin voi käydä noutamassa Luostarinkadun diakoniatoimistosta kulkemalla sisäpihan poikki, piharappuset ylös ja ovikelloa soittamalla.

Jos tämän ajan ulkopuolella tarvitsee ruoka-apua, voi olla diakoniatyöntekijöihin yhteydessä puhelimitse. Ruokakassiin sisältyy EU-ruokatarvikkeita. Ruokaa jaetaan niin pitkään kuin sitä riittää.

Seurakunnan diakonia myöntää taloudellista apua normaalien käytäntöjen mukaisesti. Diakoniatyöntekijöihin voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät seurakunnan verkkosivuilta.

Pyhän Ristin kirkko on auki kello 12–15 joka päivä. Kirkkoon voi mennä hiljentymään.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut