Rauman seurakunta kajoaa sijoitussalkkuunsa

Rahoitustarve on 5,5 miljoonaa euroa, ja tarpeen taustalla on Meriristi.

| Päivitetty

Rauman seurakunnan toimintakeskus Meriristi remontoidaan havainnekuvan perusteella aivan uusiksi.

Rauman seurakunta ottaa velkarahaa ja myy sijoituksiaan ensi vuonna. Rahoituksen tarve on yhteensä 5,5 miljoonaa euroa. Tarpeen taustalla on seurakunnan suurhanke, toimintakeskus Meriristin perusteellinen remontti.

Seurakunta kattaa rahoitusalijäämäänsä kolmella eri keinolla. Tilapäistä velkarahoitusta se ottaa 2 miljoonaa euroa. Rahastosijoituksia seurakunta myy 2,5 miljoonan euron edestä. Lisäksi otetaan uutta talousarviolainaa 1,5 miljoonaa euroa.

Tilapäinen 2 miljoonan euron velkapotti on tarkoitus kattaa vuonna 2026 purkamalla sijoitussalkkua edelleen. Näin seurakunta tosin toimii ainoastaan siinä tapauksessa, ettei tulorahoitus ole korjannut tilannetta ja kattanut rahoitustarvetta.

Rauman seurakunnalla on nykyistä pitkäaikaista lainaa 4,45 miljoonaa euroa. Lainaa on alettu maksamaan tänä syksynä pois. Maksu tapahtuu kerran puolessa vuodessa 250 000 euron erissä. Uuden 1,5 miljoonan euron talousarviolainan lyhennys alkaa vuonna 2026.

Sen sijaan tilapäistä 2 miljoonan euron lainaa varten seurakunta perustaa luotollisen tilin, jonka luottoraja on 2 miljoonaa euroa. Kirkkoneuvosto päätti, että se ottaa tilapäisen lainan vuosiksi 2024–2026 luotollisena tilinä. Tarjoukset pyydetään niiltä pankeilta, joissa seurakunnalla jo on maksuliiketili.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut